Nevkaf Fuarı’na Katılan Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu:

Nevkaf Fuarı’na  Katılan Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu:

Nevşehir İş-Kur Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. Kariyer Fuarı’nda konferans veren Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, “İnsanların doğduğu topraklara borcu vardır.” Dedi.
Nevşehir İş-Kur Müdürlüğü tarafından bu yıl 3. sü düzenlenen NEVKAF (Nevşehir Kariyer Fuarı) Nevşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Fuara Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Belediye Başkan Vekilleri Yücel Menekşe, Yusuf Kaya, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO)Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Meclis Başkanı Seyit İnce, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, NTSO Yönetim ve Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Fuarın açış konuşmasını yapan İş-Kur Nevşehir İl Müdürü İlhan Temel, İş Kur’un işçi ve işvereni bir araya getirme gibi görevlerinin yanı sıra sosyal ve ekonomik anlamda faaliyetlerinin olduğunu belirterek, “ Bu tür fuarlarla Nevşehir istihdam planlamasına yardımcı olunması hedefleniyor.” dedi.
Daha sonra söz alan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız da Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yeni girişimci ve yatırımcılara ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bu tür fuarların girişimci adaylarının eğitimi ya da kariyer alanlarının belirlenmesinde önemli rol oynamaktadır.” Şeklinde konuştu.
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da İş-Kur’un geleceğin meslekleri ile yeni nesili buluşturma konusunda önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini dile getirerek, “İş-Kur gençlere gelecekte mesleki kariyerlerini belirleme konusunda önemli çalışmalar yapıyor” dedi.
Nevşehir Kariyer Fuarı’nda Girişimcilik konulu bir konferans veren Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu da yaptığı konuşmada katılımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.
İş hayatına babasının işyerinde çırak olarak başladığını anlatan Konukoğlu, “ Tüm hayatım boyunca çalışmak önceliğim oldu. Türkiye’de yaşayan herkesin Dünya’da Türkiye, Türkiye’de benim memleketim bilinci içerisinde olması gerekir. Çünkü insanların doğduğu topraklara borcu vardır. Kalıcı ve büyük işletmeler için faiz getirisi yerine birleşerek büyümenin faydası çoktur. Faizden gelenin bereketi de olmaz.” dedi.
Büyümenin başarının ve marka olmanın sırrını babasının kendisine sık sık söylediği “Ticarette İşin Hilesi Dürüslüktür ” sözünü uygulamaktan geçtiğini belirten Abdülkadir Konukoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“İş konusunu görüşürken maaştan başlamayın, Görüşmelerinize temiz elbiselerinizle gidin, İşten ve çalışmaktan korkmayın, unutmayın ki başladığınız gün en erken gündür. Kendinize küçük hedefler belirleyin, merdivenleri yavaş yavaş çıkın.”
Konuşmalardan sonra NTSO M. Arif Parmaksız tarafından Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ‘nu el yapımı Hitit Testisi hediye edilirken, daha sonra protokol fuar standını gezerek bilgi aldı.