Niğde’de Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu

Niğde’de Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu

Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel, Kurbanlık fiyatlarında geçtiğimiz yıllara göre Türkiye genelinde artış olduğunu söyledi.
Yenel, Niğde’de kurbanlık fiyatlarının küçükbaşta 350 ila 750 lira arası, büyükbaşta ise 3 bin 500 ila 7 bin Lira arasında olacağını bildirdi.
Türkiye genelinde ve Niğde’de kurbanlık sıkıntısının yaşanmayacağını ifade eden Yenel, üreticilerin Kurban Bayramı için hazırlığını tamamladığını ve tüm ülkeye yetecek kadar hayvana sahip olduğunu aktardı.
Yenel yaptığı açıklamada: “kurbanlık fiyatları gecen yıllara nazaran biraz artış gösterdi. Canlı hayvanda bir yükselme var. Niğde’de küçükbaş hayvan 350-750 fiyatları arasında büyükbaş hayvanda 3 bin 500 TL ile 7 bin TL arasında satışı yapılacak. Şuana kadar her hangi bir kurbanlık sıkıntısı görünmüyor. Yeteri kadar kurbanlığımız var. Türkiye genelinde büyük baş hayvanda olsun küçükbaşhayvanda da bir sıkıntımız yok” şeklinde konuştu.
Kurbanlık satın alınırken dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen Yenel, Hayvan kesimleri için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından ruhsat alınmış mezbaha ve geçici kesim yerleri tercih edilmesi gerektiğini belirterek: “küpesiz ve hayvan pasaportu bulunmayan, çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız hayvanlar satın alınmamalıdır” dedi.
Kuraklık nedeniyle yem fiyatlarının arttığını buna bağlı olarakta bu yıl canlı hayvan fiyatlarında artış yaşandığına dikkat çeken Yenel: “ Türkiye genelinde yaşanan kuraklık yem fiyatlarını oldukça etkiledi. Son yıllarda yem girdileri başta olmak üzere maliyetlerde artış var. Bundan dolayı kurbanlık hayvan fiyatlarında geçen seneye göre arttı” şeklinde konuştu.