Off Road Sporcuları Şehitliği Ziyaret Etti

Off Road Sporcuları Şehitliği Ziyaret Etti

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenecek olan 3. Off Road yarışmalarına katılacak yarışçılar, Sarıkamış Şehitliği’ni ziyaret etti.
Kar üzerinde gece off road yarışı, Türkiye’de ilk kez Sarıkamış’ta yapılacak. Bugün saat 17.00’de başlayacak yarışlar öncesi Sarıkamış Şehitliği’ne ziyarette bulunan yarışmacılar, dualar etti. Eksi 36 Kulübü yetkilisi Erdoğan Uzlu, "3. Sarıkamış Kış Off Road oyunlarınıN bugün başlangıcını yapıyoruz. Şehitliği ziyaret ederek, seronomik olarak bunu başlattık. Startımız akşam 17.00’de başlayacak. Keyifli bir yarış olmasını diliyoruz. Uluslararası mücadele, ilklerin yaşandığı mücadele, gece yarışı olacak. Bol keyifli bir kar mücadelesi olacak” dedi.
Off road yarışlarına 14 kulüp ve 70 aracın katılacağını ifade eden Uzlu, “14 kulüp olacak. İran’dan katılımcılar var. 3 yarış aracı ile geldiler. İstanbul’dan ve Karadeniz hattının tamamı, Erzurum, Iğdır’dan kulüpler burada. Şu anda yaklaşık 150 katılımcı ve 60-70 gelen aracımız var. Keyifli bir organizasyon olacak” diye konuştu.
“TÜRKİYE’DE KARDA YAPILACAK İLK GECE YARIŞI”
Türkiye’de ilk kez karda gece off road yarışlarının Sarıkamış’ta yapılacağına dikkat çeken Erdoğan Uzlu şunları kaydetti:
“Türkiye’de daha önce bir kez İstanbul Off Road Kulübü tarafından gece yapılmıştı. Ama arkası gelmedi. Yıllar sonra Türkiye’de yapılan ilk gece yarışı ama karda yapılan ilk gece yarışı. Biz zaten Eksi 36 Kulübü olarak ilkleri yapmaya çalışıyoruz. Bunu da başardığımızı düşünüyorum.”
Eksi 36 Kulübü’nün organizasyonu ile düzenlenen yarışlara Türkiye ve İran’dan yaklaşık 150 yarışçı 70 araçla katılacak. Gece yarışı akşam saat 17.00’de başlayacak.