ÖĞRENCİ SERVİS ŞOFÖRLERİNE YÖNELİK SEMİNER VERİLDİ

ÖĞRENCİ SERVİS ŞOFÖRLERİNE YÖNELİK SEMİNER VERİLDİ

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde jandarma ve polis timleri, öğrenci taşımacılığı yapan servis sürücülerinin bilgilendirmesine yönelik seminer verdi.
Kahta METEM Konferans salonunda öğrenci taşımacılığı yapan servis sürücülerinin bilgilendirilmesi, servis araçlarında bulunması gereken şartların sağlanması ve güvenli taşımacılık bilincinin oluşturulmasına yönelik seminer verildi. Seminere ilçe merkezi ve köylerde öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförleri katıldı.
Kahta İlçe Jandarma Komutanı Üst Çvş. Emrah Yılmaz seminerde yaptığı konuşmada, "Dünyada her gün 3 bin 500 insan, her 3 dakikada 1 çocuk yollarda ölüyor. Bir şeyler değişmeli. Türkiye’de sorun çok daha ağır. Trafik kazalarında dünyada ilk 10’a giriyor. Her gün trafik kazalarında 20’den fazla kişi ölüyor. Ailesinde, yakınları arasında trafik kazası nedeniyle kayıp yaşamayanımız neredeyse yok. Kazaların önlenmesi için olumlu bir güvenlik kültürünün yerleşmesi gerekiyor " dedi.
Seminerde öğrenci servislerinde aranan şartlar sıralanarak bu kurullara uyulmasının zorunlu olduğu, aksi halde cezai müeyyidelerin ağır olduğu ifade edildi.