Öğrenciler Karne Sevinçlerini Eş Başkan Türk İle Paylaştılar

Öğrenciler Karne Sevinçlerini Eş Başkan Türk İle Paylaştılar

Bugün okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte karnelerini alan Mimar Sinan Ortaokulu öğrencileri, karneleriyle birlikte Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Fazıl Türk’ü ziyaret ederek, karne sevinçlerini paylaştılar.
Akdeniz ilçe sınırları içinde yer alan Yenihal Mahallesi’nde bulunan Mimar Sinan Ortaokulu’nun öğrencileri, ellerinde karneleriyle Eş Başkan Türk’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Okulun Müdür Yardımcısı Süleyman Demir ve Öğretmen Suat Soysal ile birlikte evlerine gitmeden önce belediyeyi ziyaret eden öğrenciler, karne sevinçlerini ve heyecanlarını Türk ile paylaştılar. Başkan Türk ile sohbet eden öğrenciler, sınıflarındaki klimaların eski ve bozuk olduğunu, üşüdükleri için de derslerine yoğunlaşamadıklarını söylediler. Okul binası ve sınıfların boyasının yenilenmesini isteyen öğrenciler, bu konularda Türk’ten destek istediler.
Eğitimin önemine değinen Türk, öğrencilere Avrupa’nın eğitim sistemini anlatarak, Türkiye’de kimi girişimlere rağmen eğitim alanında eksiklikler yaşandığını söyledi. Türk, "Eğitim ile ancak gelişmiş ülkeler seviyesine çıkabilir, bilimde ve teknolojide geleceği yakalayabiliriz. Avrupa ülkeleri bunun farkında ve eğitimlerini de buna göre planlıyorlar. Yine gelişmiş ülkelerde eğitim kurumlarının, eğitimcilerin ve öğrencilerin tüm ihtiyaçları belirlenir, zamanında ve eksiksiz yerine getirilir. Avrupa’da eğitim alanından kesintiler, kısıtlamalar asla yapılmaz. Ancak ülkemizde maalesef eğitim hayatında sorunlar yaşanıyor. Eğitim kurumlarının fiziki eksikleri var. En başta eğitim alanında çok iyi bir planlama yapılması ve eğitim alanına ayrılan devlet bütçesinin yükseltilmesi gerekiyor. Dile getirdiğiniz sorunların çözümü için de elimizden geleni yapacağız. Klimaların tamir edilmesi için teknik ekiplerimizi okula göndereceğiz. Fen ve temizlik işleri ekiplerimiz de boya, bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını yapacak. Dile getirdiğiniz bu sorunların yarıyıl tatili içinde çözüme kavuşturulması için üzerimize ne düşüyorsa yerine getireceğiz" dedi.
Müdür Yardımcısı Demir ve öğretmen Soysal isea liseye devam etmek istedikleri halde, anne-babaları tarafından okula gönderilmeyen kız çocuklarına dikkat çekerek, bu konuda Türk’ten destek istediler. Türk de kız öğrencilerin aileleri ile mutlaka görüşerek ikna edeceklerini ve çocukların liseye kaydının yapılması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Eş Başkan Türk, özellikle maddi imkansızlık nedeniyle çocuğunu okula gönderemeyen aileler olduğu takdirde, belediye olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini, ailelere ve çocuklara yardımcı olacaklarını da vurguladı.