Öğrencilere Ağız Ve Diş Bakım Seti Hediye Edildi

Öğrencilere Ağız Ve Diş Bakım Seti Hediye Edildi

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Günde iki kez iki dakika" projesi kapsamında Bakırköy Bölgesi Genel Sekreterliği tarafından Esenler’de bulunan Türk İsveç Kardeşlik İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilere ağız ve diş sağlığı seti dağıtıldı, uzmanlar tarafından öğrencilere diş sağlığı konusunda bilgi verildi.
Sağlık Bakanlığı’nın ağız ve diş sağlığında fırçalamanın önemi ve topluma diş sağlığı bilinci kazandırmak için başlattığı "Günde iki kez iki dakika" projesi kapsamında Bakırköy Bölgesi Genel Sekreterliği tarafından hizmet bölgesinde bulunan Türk İsveç Kardeşlik İlköğretim Okulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı seti dağıtıldı.
Projeye destek vermek amacıyla Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da okulda ağız ve diş sağlığı dağıtım programına katıldı. Esenler Belediye Başkanı Göksu, öğrencilerle sohbet etti, diş fırçası ve macun dağıttı. Programda ayrıca, uzmanlar tarafından maket üzerinde doğru diş fırçalama teknikleri gösterildi, öğrencilerden ailelerini de diş sağlığı konusunda bilinçlendirmeleri istendi.
"PROJENİN AMACI FARKINDALIK OLUŞTURMAK"
Çocuklarla sohbet eden Başkan Göksu, “Çocuklara dişlerini fırçalayıp fırçalamadıklarını sorunca, evet cevabı aldık. Bu alışkanlıklar daha doğrusu farkındalık oluşturmak için çok önemli bir şey. Bakanlığın yapmış olduğu bu çalışmada bir çok çocuğa inanıyorum ki yeni bir farkındalık oluşturacak” şeklinde konuştu.
"ÖĞRENCİLERE AĞIZ SAĞLIĞI ÖNEMİ ANLATILDI"
Proje hakkında bilgi veren Bakırköy Bölgesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kadriye Kart Yaşar, “Projemiz sağlık bakanlığının bir projesi okullarda öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtarak diş fırçalamanın önemini ve diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasını sağlamak amaçlı bir proje” dedi.
2014 yılında başlayan bir proje ile ara ara tekrar hatırlatma yaptıklarını da anlatan Yaşar, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizde bu proje kapsamında okullara bizzat gelerek öğrencileri doktor ablaları, doktor ağabeyleri olarak bu proje hakkında bilgilendirmek ve fırça ile macunlarını dağıtmak üzere geldik.”