Oğuldan Babaya Karaciğer

Oğuldan Babaya Karaciğer

Hepatit B’ye bağlı Siroz hastalığına yakalanan şahıs, oğlunun karaciğerinin kendisine nakledilmesiyle hayata döndü.
Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Organ Nakli Merkezi, hayat kurtarmaya devam ediyor. Şu ana kadar 286 organ nakli yapılan hastanede, bu kez Emin Demir (60) adlı hastanın hayatı kurtarıldı. Yaklaşık bir ay önce hastaneye başvuran Demir’e, Hepatit B’ye bağlı Siroz hastalığı teşhisi konularak, karaciğer nakli olması gerektiği belirtildi. Bunun üzerine Demir’in çocukları babalarına karaciğerlerini vermek istedi. Kız kardeşi ile birlikte tahlil yaptıran çocuklardan Aziz Demir’in (25) dokuları babası ile uyum sağladı. Daha sonra yapılan ameliyatla Aziz Demir’den alınan karaciğer, Doç. Dr. Zülfü Arıkanoğlu, Yard. Doç. Dr. Fatih Taşkesen, Yard. Doç. Dr. Ahmet Türkoğlu ve Yard. Doç. Dr. Hanefi Okur’un gerçekleştirdiği başarılı operasyonla baba Emin Demir’e nakledildi.
"OĞLUMUN KARACİĞERİ İLE HAYATA TUTUNDUM"
20-25 gün içerisinde sağlığına kavuşan Emin Demir, ağır bir ameliyat olduğu için çocuklarını önce bunu istemediğini ancak daha sonra doktorların çocuklarını ikna ettiğini belirterek, "Ameliyat oldum. Daha önce yürüyemezken şimdi rahat yürüyorum. Oğlunun karaciğeriyle sağlığıma kavuşmanın, hayata tutunmanın verdiği mutluluğu yaşıyorum" dedi.
Babasına karaciğerini veren Aziz Demir ise, "Kız kardeşim ile birlikte tahlil verdik. Benim tahlillerim uydu. Babama karaciğerimi verdiğim için çok mutluyum. Babamın sağlığı bizim için çok önemli" diye konuştu.
"956 HASTA NAKİL BEKLİYOR"
Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan ise, Organ Nakli Merkezi’nin 2012 yılında hizmete açıldığını anımsatarak, iki yıl içerisinde 286 karaciğer, kornea, böbrek ve ilik nakli yaptıklarını ifade etti. 956 hastanın nakil beklediğine dikkat çeken Alan, vatandaşları organ bağışında bulunmaya davet etti.