Okuma Ve Okuduğunu Anlama Projesi

Okuma Ve Okuduğunu Anlama Projesi

Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri için bu yıl hayata geçirilen “Okuma ve Okuduğunu Anlama” proje ile öğrenciler boş vakitlerini proje kapsamında temin edilen kitaplar sayesinde okuyarak ve öğrenerek geçiriyor.
İlk etapta 5.000 TL’lik kitap temin edilerek başlatılan proje ile ilk aşama için yeterli okuma materyaline ulaşıldı. İnternet ve iletişim araçlarının hızla arttığı ve okuma alışkanlığının gün geçtikçe azaldığı çağımızda genç nesillere okuma ve okuduğunu anlama alışkanlığını yeniden kazandırmak hedefleniyor.
Proje ile öğrencilerin hayatlarının her döneminde sürdürecekleri okuma alışkanlığına sahip olmaları, ilçe genelinde okuma ve başarı oranlarının artırılması, öğrencilere hızlı anlama becerilerinin kazandırılması, analitik düşünme becerisi ve kompozisyon yazma tekniğinin kazandırılması da düşünülüyor.
Projeden elde edilecek başarı ve verimi artırmak amacıyla ve teşvik edici olması açısından yüksek performans gösteren öğrencilerin aylık, dönemlik ve yıllık olarak okul dış gezi ve çeşitli etkinliklerle ödüllendirileceği proje ile öğrencilerin aynı zamanda farklı yerler gezerek kültürel yönden de zenginleşmeleri sağlanacak.
Proje hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Faruk Erdem, ülkemizde okuma oranının özellikle son yıllarda gelişen iletişim teknolojisinin olumsuz olarak gölgesinde kaldığını ve çok yetersiz olduğunu belirtti.
Erdem, Arpaçay YİBO’da başlatılan projenin sadece bu okulla sınırlı kalmadan tüm okullarda gerçekleştirileceğini, projenin öğrencilerin gelişimine önemli katkılar sağlayacağını ve aynı zamanda eğitimlerini tamamlayıcı nitelikte olduğunu ifade etti.