Olay Tv ve Olay FM kapandı

Olay Tv ve Olay FM kapandı

Bursa'nın köklü medya kuruluşlarından Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Olay Medya bünyesindeki Olay Tv yayın hayatına resmen son verdi. Olay Tv ekranı dün akşam kararırken, Olay Medya bünyesindeki Olay FM de kapandı.

Türkiye'nin ilk yerel televizyon kanallarından Olay Tv, 25 yıllık yayın hayatına dün akşam itibariyle son verdi. 31 Ekim itibarıyla televizyon görüntüsü yerini siyah ekrana bıraktı.

Olay Medya bünyesindeki Olay Gazetesi yayın hayatına devam ediyor. Gazetenin bugünkü sayısında konuyla ilgili bir habere yer verilmemesi dikkat çekti.

Olay Medya'da geçtiğimiz Eylül ayında tüm çalışanlara iş akitlerinin feshedildiğine ilişkin bildirim yapılmıştı.

Olay Tv Genel Yayın Müdürü İsmail Öztat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, izleyicilere veda etti. Öztat, televizyon ekibiyle birlikte medya binası önünde çekilen fotoğrafına, "Bazen gitmek gerekir. Nedeni niçini olmadan bir gidiş... Dönmek mi? Nasip... Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürler..." notunu ekledi.

'Bize ayrılan sürenin sonuna geldik'

Enbursa.com'da yer alan habere göre, Olay Tv Haber Müdürü Esra Türker de sosyal medya hesabından yaptığı veda paylaşımında, "Bugün Bursa basınında bir devir kapandı. Bursa medyasının amiral gemisi artık yoluna sadece yazılı basın ve internet haberleriyle devam edecek. Olay Televizyonu ekranlarından her gün evlere konuk olduk, gerçekleri tarafsız bir bakış açısıyla beyaz camdan yansıtmaya çalıştık. Ve bize ayrılan sürenin sonuna geldik... Bu ekibin parçası olmak her zaman bir ayrıcalıktı" dedi.

Gülinay Selçuk'tan duygusal veda

Olay Tv Ana Haber Sunucusu Gülinay Selçuk da sosyal medya hesabından 30 Eylül ve 31 Ekim tarihli iki fotoğraf paylaşarak, duygusal bir veda mesajı yayınladı:

"Çok güzel insanlarla tanışmak, kardeş olmak... Çok güzel anları paylaşmak... Bazen ağlaşmak, bazen bağrışmak... Hep beraber çok güzel işler başarmak... Ya da hep beraber batmak ve/veya çıkmak. Ve hiç ayrılmayacakmış gibi vedalaşmak..."

Çalışanlardan veda mesajları

Basın emekçileri de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla yıllardır emek verdikleri Olay Tv'ye veda etti.

Olay Tv çalışanları bir yandan da internet medyasında kendileriyle ilgili haberleri okudu.

Olay Tv 25 yıldır yayındaydı

Olay Tv, 19 Aralık 1994 tarihinde iş adamı ve eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar tarafından kuruldu. Olay Gazetesi ve Olay FM'in ardından grubun üçüncü yayın organı oldu. Çağlar, Olay Tv'den 2 yıl sonra da NTV'yi kurdu. Olay Tv, NTV bağıyla kısa sürede güçlenen bir yayın ağına ulaştı. Bursa'nın yanısıra uydu aracılığıyla tüm Türkiye ve dünyanın büyük bölümüne yayınını ulaştırdı. Bursa için önemli bir bilgi kaynağı olurken, Türkiye genelinde de Bursa'nın medya gücünü temsil etti. TMSF, 7 Mart 2008 tarihinde Olay Medya'ya el koydu, ancak Aralık 2010'da yeniden Çağlar Grubuna iade edildi.

Olay FM de kapandı

Bursa'nın en çok dinlenen radyolarından Olay FM de Olay TV ile birlikte yayın hayatını sonlandırdı.

Olay FM Yayın Yönetmeni Mahmut Uçakcan, veda mesajında "Çok başarılar kazandık hep birlikte. Şimdi ayrılık vakti. Olay FM ve Olay Tv yayın hayatına nokta koyarken, bize de geride bıraktığımız hatıraları gurur ve mutlulukta anmak kalıyor. Dünden bugüne tüm çalışma arkadaşlarıma, medya yönetimine ve olmazsa olmazımız siz dinleyicilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Veda etmeyi pek beceremiyorum, son anonsu bırakıyorum size. Yeniden 'merhaba' diyeceğimiz günlerde buluşmak üzere..." dedi.

90.5 frekanslarından yayın yapan Olay FM, 17 Mayıs 1995 tarihinde yayın hayatına başlamış, Bursa ve Güney Marmara'da, tam 22 yıldır aralıksız devam eden uydu yayını ile Asya ve Avrupa kıtalarında, internet yayını ile de tüm dünyada dinlenebilmekteydi.

Son dönemde neler oldu?

Bundan yaklaşık 1.5 ay önce ekonomik güçlükler nedeniyle Çağlar'ın medya grubundan çekileceği, Olay Medya'yı da kapatacağı haberleri yayıldı. "Çalışanlarının maaşını ödeyemen patron olmaktansa kapatırım" dediği öğrenilen Çağlar, bir süre sonra kararını revize etti. Buna göre, 1987'de kurulan Olay gazetesinin yayınına devam etmesi, Olay TV için de gelişmelerin izlenmesi kararı alındı. Gelinen noktada OLAY TV kapanıyor, Olay gazetesi ile hem yazılı hem de dijital mecrada yayınına devam edecek.

ÇGD Bursa Şubesi'nin açıklaması

Olay Tv ve Olay FM'in yayın hayatına son vermesiyle ilgili olarak Çadaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi'nden (ÇGD) bir açıklama yapıldı. Yaşananların yayıncılık sorumluluğunun yok edilmesinin bir sonucu olduğu ifade edilen ÇGD açıklaması şöyle:

"Türkiye'de gazeteci olmak ve gazeteci kalabilmek zor, hatta çok zor...

Yaşadığımız olumsuz gidişatın artık son aşamasındayız.

Bir yandan mesleğimizi siyasi iktidarların emrinde bir faaliyete dönüştürmeyi amaçlayan medya patronlarıyla diğer yandan da faturasının "ekonomik krize" kesildiği bir daralmayla mücadele ederken biz:

Tünelden önceki son çıkışta, her geçen gün yeni bir haberle nefes alamaz noktaya getirildik...

Son bir hafta içerisinde yaşanan gelişmeler ise yaşadıklarımızın, yaşanacak olanların, daha da beterlerin somutlaşmış örneği.

Önce Hürriyet gazetesinin tarihinde bugüne kadar görülmemiş bir şekilde; bir grup çalışanın işine son verdiğini öğrendik. Gazetecilere işten çıkarıldıkları, evlerine posta yoluyla gönderilen tebligatla haber verildi. Yine basın meslek ilkelerini koruma bilinciyle görev yapan gazeteci Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliğine son verildi.

Ülke genelinde basına yönelik baskılarla; basın kuruluşlarının meslek ilkelerini ayaklar altına aldığı dolu dolu bir süreci geride bırakırken, dün de Bursa'nın amiral gemisi Olay Medya'nın televizyon ve radyo çalışanlarının son kez yayın yaptığını öğrendik "sosyal medyadan!!!"

Söylem o ya...

Yüzlerce gazeteciye ev sahipliği yapmış, bir nevi medya okulu olarak işlev görmüş Olay TV, son yıllarda yaşanan krizler karşısında(!) ayakta kalmayı başaramadı.

Cavit Çağlar tarafından 19 Aralık 1994'te kurulan Olay TV, tam 25 yıllık yayın hayatına 31 Ekim 2019 itibarıyla son verdi.

Bursa'da muhabirinden editörüne, kameramanından KJ operatörüne 30 emekçinin işine son verildi.

Sessiz sedasız yaşanılan bir karartma gecesiydi...

Önce görüntü gitti...

Sonra ses ve logo...

Olay TV ekranları artık kapkaranlık... Simsiyah...

Öyle büyük laflar etmeye gerek yok!

Hepimiz biliyoruz ki yaşananlar, bir yayıncılık kültürü, anlayışı ve sorumluluğunun yok edilmesinin sonucudur.

Büyük özveri ve heyecanla gecesini gündüzüne katarak çalışan basın emekçilerinin emeklerinin üzerinde büyüyen Olay TV, Bursalıların beklediği sorumluluğu hiçe sayarken, yaşanılan dönüşüm güvencesiz istihdam biçimiyle taçlandı ve fatura emekçilere kesildi ve sonlandı.

Oysa ki gazetecilik, hakikat arayışıdır.

İnandırıcılığını ve itibarını kaybetmiş bir medyanın ne topluma ne de insanlığa hiçbir faydası yoktur.

Kriz bahane edilerek basın emekçilerinin işten çıkarıldığı bir dönemde söyleyecek başka söz kalmış mıdır?

Hepiniz oradaydınız... Hepimiz oradaydık..."

Kaynak:bursaport