Omü’den Meb Sertifikalı Eğitim

Omü’den Meb Sertifikalı Eğitim

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), MEB Onaylı sertifika garantili “Ağır ve Tehlikeli İşlerde Sınai ve Tıbbi Gazlar Üretim, Dolum ve Depolama Eğitimi"ne başlıyor.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) ile Atakum Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü arasında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika programlarının açılması yönünde imzalanan protokol gereğince, toplam 40 saat sürecek olan “Ağır ve Tehlikeli İşlerde Sınai ve Tıbbi Gazlar Üretim, Dolum ve Depolama Eğitimi” için kollar sıvandı. 30 Ocak 2015 Cuma gününe kadar devam edecek olan süre için başvurular Sürekli Eğitim Merkezi’ne yapılacak.
OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) gerçekleşecek olan kursların 09-20 Şubat 2015 tarihleri ve saat 17.00 ile 22.00 saatleri arasında yapılması öngörülürken, eğitimleri Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Özgür Özdamar, Öğr. Gör. Ahmet Böğrek ve Öğr. Gör. Yusuf Yakut verecek. Eğitimde, sınai ve tıbbi gazların kimyasal yapıları, üretim yöntemleri, kullanım alanları, gazların tüplere dolumu ve depolama koşullarının yanı sıra, işçilerin çalışma esnasında iş güvenliği tedbirlerini alarak çalışmaları ve iş kazalarının en aza indirilmesi için “İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı” eğitimi de verilecek. Eğitim sonrasında, başarılı olan kursiyerlere MEB onaylı sertifika verilecek.
Yapılacak kursla ilgili daha detaylı bilgiye ’sem.omu.edu.tr’ adresinden ulaşılabilir.