Oran Koordinasyonunda Hazırlanan Tr72 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı Onaylandı

Oran Koordinasyonunda Hazırlanan Tr72 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı Onaylandı

Kalkınma Bakanlığı’nca verilen yetki ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından ilgili tüm tarafların katkısı ile hazırlanan TR72 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı, 20.11.2014 tarihinde Bölgesel Gelişme Komitesi toplantısında görüşülüp, kurumların görüşleri doğrultusunda nihai hale getirilmiş ve Sn. Başbakanımız başkanlığında oluşturulan Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu tarafından onaylanarak resmiyet kazandı.
Kalkınma ajanslarının çalışmalarını yönlendiren temel stratejik çerçeve olan bölge planları yerel yönetimlerin stratejik planları ve imara ilişkin planlar açısından da referans belge niteliği taşı.
Söz konusu plan ile TR72 Bölgesi’nin (Kayseri, Sivas, Yozgat) vizyonu “Ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilir, beşeri ve sosyal sermayesi gelişmiş, potansiyellerini değere dönüştürmüş, kent ve sosyal altyapısını geliştirerek yaşam kalitesini arttırmış, ulaşılabilir Orta Anadolu” olarak belirlenmiştir. 2014-2023 döneminde TR72 Bölgesi’nin “rekabet edebilirlik”, “sosyal kalkınma”, “sürdürülebilir çevre ve enerji” ve “kentsel ve kırsal altyapı” eksenleri temelinde geliştirilmesi hedefleniyor.