Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Ereoğlu’ndan Sağ Duyu Çağrisi

Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Ereoğlu’ndan Sağ Duyu Çağrisi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yurt genelinde yaşanan "Kobani Olayları" ile ilgili vatandaşlara sağ duyu çağrısında bulunarak, "Milletimizin bütün herkesin sakin olmasını özellikle bekliyoruz. Bizim hükümetimiz gerekli tedbirleri alıyor" dedi.
Bakan Eroğlu, bugün çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Afyonkarahisar’da, "Afyonkarahisar İl Koordinasyon Kurulu" toplantısına katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, bir gazetecinin, "Bakan Ala, Kobani olaylarından dolayı ölü sayısının 31, yaralı sayısının ise 351 olduğunu açıkladı, bununla ilgili siz neler söylemek istersiniz" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:
"İçişleri Bakanımız açıkladı, tabii bunlar hiç istemediğimiz, üzüntü duyduğumuz hadiseler. Milletimizin bütün herkesin sakin olmasını özellikle bekliyoruz. Bizim hükümetimiz gerekli tedbirleri alıyor ve vatandaşlarımızdan da hakikaten sükunet talep ediyoruz. Provokasyonlar var tabii gaza gelmesinler yani millet düşmanlarını, bütün milleti kastediyorum, onları birbirine kırdırmak için oyunlar oynanıyor, bütün tarih boyunca bu oyunlar oynanıyor, milletimiz gerçekten ferasetlidir, aklını kullanarak feraset sahibi herkes ihtilali, sükuneti tavsiye ve telkin etsin, bunu diliyoruz. Ayrıca biliyorsunuz Bingöl’de şehitlerimiz var. Ben şehitlerimizi Allah’tan rahmet niyaz ediyorum, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum."
Bakan Eroğlu, buradaki programın ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) yeni akademik yıl açılış törenine geçti.