Oscar Pistorius kimdir? Oscar mahkeme kararını duyunca...

Oscar Pistorius kimdir? Oscar mahkeme kararını duyunca...
Güney Afrikalı dünyaca ünlü atlet Oscar Pistorius'un adınını başarılarından sonra işlediği cinayetle dünya gündemine taşınmış, eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti.  Olimpiyatlarda ter döken dünyaca ünlü ampute atlel görülen son davada suçsuz bulununca gözyaşlarını tutamadı.

Sevgililer Günün'de öldürdü!

Geçtiğimiz yıl Sevgililer Günü’nde kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı vurarak öldüren Pistorius, kefaletle serbest bırakıldığı ilk duruşmada genç kadını hırsız sanarak tetiği çektiğini iddia etmişti.

Tutuksuz olarak yargılandığı davada salona giren Pistorius, ilk kez Steenkamp’ın annesi ile karşılaştı. June Steenkamp haftasonunda, “Pistorius’un gözlerinin içine bakmak istiyorum. Kızıma ne yaptığına dair gerçeği görmeyi umuyorum” demişti. 1.5 saatlik gecikmeyle başlayan davada, ikilinin komşuları Michelle Berger, “Bir kadının çığlıklarıyla uyandım. Dört el silah sesi duydum” dedi. Pistorious ise bir kez daha “Steenkamp’ı yanlışlıkla öldürdüm” dedi.


Oscar Pistorius kimdir?

Oscar Pistorius (d. 22 Kasım 1986, Pretoria) Güney Afrikalı paralimpik koşucu.

100, 200 ve 400 metrede dünya rekoru sahibi ve karbon fiber yapay protez bacakları yardımıyla koşuyor. Yarışmasını sağlayan yapay bacakları yüzünden aynı zamanda diğer yarışmacılar karşısında fazladan avantaj sağladığı iddialarını da doğurmuştur. Bu yüzden Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği 2008 Yaz Olimpiyatları'nda yarışmasını engellemiş, ancak daha sonra yapılan testler sonucu engelin kaldırılmasına karar verildi. En iyi dereceleri: 100 metre 10.91 sn, 200 m 21.41 sn, 400m 45.07 sn olup hepsi de clasT-44'ün dünya rekorudur.

14 Şubat 2013'te kız arkadaşını silahla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Kararı duyunca gözyaşlarını tutamadı!

Pistorius ise hakim Masipa kararı okurken ağlamaya başladı. İki takma bacakla Olimpiyat oyunlarında Güney Afrika adına yarışmış olan atlet Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı geçtiğimiz yıl sevgililer gününde öldürmekle suçlanıyordu.

Pistorius, Steenkamp'ın elindeki silahtan çıkan kurşunlarla öldüğünü kabul etse de o sırada eve bir hırsızın girdiğini zannettiğini ve sevgilisi Steenkamp'ı hırsız sanarak silahı ateşlediğini söylüyordu.