(özel Haber) Yaşamaz Denilen Aylin’i Türkiye Hayata Bağladı

(özel Haber) Yaşamaz Denilen Aylin’i Türkiye Hayata Bağladı

İki kez kalp krizi geçiren, sekiz defa anjiyo, iki kez de bypass ameliyatı olan ve 5 aylıkken kalp yetmezliği gelişen 15 yaşındaki lise öğrencisi Aylin Kütükçü, duyarlı vatandaşların bağışlarıyla toplanan parayla yapay kalp nakli oldu.
Antalya’da, kalbinde dört delikle dünyaya gelen lise 2 sınıf öğrencisi Aylin Kütükçü, bugüne kadar 2 kez kalp krizi geçirdi, 8 defa anjiyo, 2 kez de bypass ameliyatı oldu. Henüz 5 aylıkken kalp rahatsızlığı gelişen ve çok sayıda ameliyat olan 15 yaşındaki Aylin Altınok’un hayata tutunabilmesi için kalp nakline ihtiyacı vardı. Doktorların kısa zamanda yapay kalp nakli olmasının gerektiğini söylediği Aylin’in nakil için 5 bin liraya ihtiyacı vardı. Aile maddi durumunun olmaması nedeniyle parayı bulamadı. Evleri kira olan ve annesinin sattığı el işi ürünlerle geçimlerini sağlayan Aylin, "Aylin’e mutlu olmak bile yasak" haberleriyle gündeme geldi. Duyarlı vatandaşların sayesinde Aylin’in yaşama tutunması için gerekli para fazlasıyla toplandı. Açılan hesap numarasına yatırılan 7 bin 500 liralık bağışla Aylin, bir ay önce İstanbul’da özel bir hastanede yapay kalp nakli oldu. Aylin, şimdi annesi ile yürüyebiliyor ve en büyük mutluluğunun okuluna dönebilmek olduğunu söyledi.
“YARDIMSEVERLERDEN ALLAH RAZI OLSUN”
Kızının sağlığına kavuşmasıyla birlikte büyük mutluluk yaşayan anne Sebahat Altınok da, kızının doktorların, ’yaşamaz’ demesine rağmen hayata dört elle sarıldığını söyledi. Kızını sağlığına kavuşturmak için hastane hastane dolaştığını dile getiren anne Altınok, şöyle konuştu: “Kızımın kalbinde 4 delik vardı. 8 kez anjiyo oldu. 4 kez balon oldu. Buna rağmen kızımın yaşamayacağını ve acilen kalp nakli olması gerektiğini söylediler. Ama 1 ay önce yapay kalp takıldı. Kalp kapakçıkları değiştirildi. Şuan kızımın durumu çok çok iyi. Allah’a şükürler olsun.”
“AMELİYAT SONRASI BENİM BAYRAMIM”
Kızının kalp nakli olabilmesi için gereken 5 bin liranın duyarlı insanların yardımıyla toplandığını ifade eden Altınok, şunları söyledi: “Allah hepsinden razı olsun. Herkes Aylin için hastaneye koştu. Aylin’in ameliyatı Eylül ayı içindeydi. Sağlık Bakanlığı’nın girişimiyle tarih öne alındı. Bize yardım eden herkese teşekkür ediyoruz. Bir ay önce yapacak bir şeyimiz yok gibiydi ama şimdi çok mutluyuz. Kızım ameliyata girdi. Kızım uyanıp çıktığı zaman benim bayramım oldu.”
RAHAT YÜRÜYEBİLİYOR
Yapay kalp naklinin ardından Aylin’in yavaş yavaş sağlığına kavuştuğunu anlatan Altınok, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskiden kızım 50 metre bile yürüyemezdi. Şimdi sokakta çok rahat benimle gelebiliyor. Bu benim için en büyük mutluluk. Aylin, 1 yıl boyunca her ay kontrollerine devam edecek.Doktorlarına teşekkür ediyorum.”
HEDİYE OLARAK KALP YASTIĞI GETİRDİLER
Aylin ilk uyandığında ziyaretçilerin kalp şeklinde yastık getirdiğini dile getiren Sebahat Altınok, “Kızımı hastanede tanıyan tanımayan herkes hediye getirdi. Ama en anlamlı hediye kalp şeklindeki yastıktı. Çok mutlu olduk” ifadelerine yer verdi.
ANESTEZİ UZMANI OLMAK İSTİYOR
Lise ikinci sınıf öğrencisi Aylin Kütükçü ise, kendisine yardım elini uzatan herkese teşekkür ederek, “Eskiden yürüyemiyordum. Şimdi annemi takip edebilecek şekilde sorunsuz yürüyebiliyorum. Sağlığıma kavuşmamı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Onların sayesinde hayattayım” dedi.
Artık korkmadan yürüyebildiğini ifade eden Aylin, sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdi kendime güvenerek yürüyorum. En önemlisi okuluma devam edeceğim. Okulu bitirdiğim zaman anneme çok özel bir hediye alacağım. Üniversiteyi bitirip anestezi uzmanı olmak istiyorum. Yardıma muhtaç olan herkese yardım edeceğim.”