Özkonak’ta Toplu Açılış Töreni

Özkonak’ta Toplu Açılış Töreni

Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesinde yapımı tamamlanan Belediye Hizmet Binası, Turizm Caddesi, Özkonak-Topaklı Yolu, Bal Ormanı ve Pazar Yeri düzenlenen törenle hizmete açıldı. Toplu Açılış Töreninde konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Özkonak beldesinin yakın bir zamanda Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi.
Özkonak Belediye Hizmet Binası önünde düzenlenen Toplu Açılış Törenine; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Törenin açılışında konuşan Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli, Mart ayında gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde seçmenlere söz verdiği sözleri yerine getirmek için büyük çaba gösterdiğini ve AK Parti Milletvekillerinin de desteği ile kısa sürede kasabalarına önemli hizmetler kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ise, Özkonak beldesinin tarihi, kültürü ve doğası ile bölgenin en önemli yerleşim merkezlerinden biri olduğunu ancak hak ettiği yerde bulunmadığını ifade etti. Özkonak’ı daha iyi bir noktaya getirmek için çaba gösterdiklerini belirten Erdivan: “Belediyemiz bu konuda üzerine düşeni yapıyor. Başkanımız kısa sürede önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Bu çalışmaların sürmesi ile birlikte gizli bir hazine olarak gördüğümüz Özkonak beldemiz hak ettiği yere ulaşacaktır” dedi.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise, yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Özkonak Belediye Başkanı Yürekli’yi kutladı. Başkan Ünver: “AK Parti öncesinde bir çok siyasetçi nasıl olsa yerine getirmeyecekleri için çok sayıda söz verirdi. Bunla birlikte sürekli temel atma programlarına katılırlardı ve bu temeli atılan yatırımlar bir türlü hizmete kazandırılamazdı. Buraların açılması yıllar sürerdi. Ama artık Anadolu’nun en ücra köşelerinde bile bir zihniyet devrimi yaşanıyor. Sözü namus bilen, hizmeti namus bilen bir anlayış iktidarda. Artık yalan tarih oldu. Bunun en güzel örneklerinden birini burada yaşıyoruz. Başkanımız henüz seçileli 6 ay oldu ama verdiği sözleri kısa sürede tuttu. Kendisini kutluyorum.” diye konuştu.
‘ÖZKONAK PIRIL PIRIL PARLAYACAK’
Daha sonra konuşan AK Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider’de partilerinin vatandaşlara hizmet için iktidara geldiğini ve bunu gerçekleştirmek için büyük çaba sarf ettiğini ifade etti. AK Parti iktidarı döneminde Özkonak beldesinin önemli yatırımlarla bir çok hizmete kavuştuğunu ve bu yatırımların önümüzdeki yıllarda da süreceğini söyleyen Gizligider,”Son bir yılda Özkonak beldesinde yaklaşık 9 Milyon TL’lik bir yatırım gerçekleşti. Bunun içerisinde çok önemli hizmetler var. Özkonak bizim için çok önemli. Yaptıklarımızın hepsi az daha yapacak çok işimiz var. Özkonak için biçtiğimiz değerin sonu yok. Burasını hizmete doyuracağız. Özkonak pırıl pırıl parlayacak” dedi.
Milletvekili Erdal Feralan ise, yapılan tüm hizmetlerin siyasi istikrar sayesinde gerçekleştiğini belirterek Türkiye’nin hızlı büyümesini bu istikrarı ile birlikte sürdüreceğini vurguladı. Milletvekili Feralan: “Tüm hizmetlerin anahtar kelimesi ‘istikrar’. Türkiye eğer o 300-500 Milyon Dolar için IMF’den para dilendiği günlerden bu günlere geldiyse istikrarla ve halkımızın desteği ile geldi. Gezi olaylarından ve darbe girişiminden sonra bugünde etrafımızı yangın yerine çevirenlere, ülkemizdeki istikrarı bozmak isteyenlere inşallah halkımız 2015 seçimlerinde en güzel cevabı verecek. Yerelde hizmetlerin, yerelde bu güzelliklerin yapılabilmesinin yolunun da ne olduğunu burada görüyorsunuz. Sayın valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, daire müdürlerimiz, halkımız hep bir arada. Burada olması gereken herkes burada. Böyle olunca bizlerde verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vermediklerimizi de yapıyoruz ve inşallah Türkiye bu istikrarını koruduğu sürece de hizmetler arkası arkasına gelecek” şeklinde konuştu.
Milletvekili Murat Göktürk’de:”Etrafımızda dönen oyunu fark etmek çok önemli. Buna göre davranmak gerek. Bu güne kadar halkımız bu şekilde davrandı ve düşmana fırsat vermedi.Yapılan hizmetlerin hayırlı olmasını ve Allah’tan birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi bozmamasını temenni ediyorum” dedi.
Vali Ceylan ise, 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Özkonak-Topaklı karayolunun Nevşehir turizmi ve ekonomisi için çok önemli olduğunu belirtti. İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen 17 km uzunluğundaki bu yol sayesinde Nevşehir-Kozaklı arasındaki ulaşımın 20 km daha kısaldığını vurgulayan Vali Ceylan, çalışmalardaki gayretlerinden dolayı İl Özel İdaresi çalışanlarına ve Özkonak Belediye Belediye Başkanı İlker Yürekli’ye teşekkür etti. Vali Ceylan: “Nevşehir’de çok güzel bir birlik ve beraberlik ortamı yakaladık. Tüm bu hizmetler bu sayede kısa sürede tamamlanıyor. Nevşehir’e hizmetin en iyisini, en fazlasını getirmek için hep birlikte çaba gösteriyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli tarafından belde de gerçekleştirilen yatırımlara katkılarından dolayı Vali Ceylan, milletvekilleri, Nevşehir Belediye Başkanı Ünver ile İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi yöneticilerine plaket verildi.
Vali Ceylan ve beraberindekiler daha sonra yapılan dua ile birlikte Belediye Hizmet Binası, Turizm Caddesi, Özkonak-Topaklı Yolu, Bal Ormanı ve Pazar Yerinin açılış kurdelesini kesti.