Palandöken Belediyesi, Vatandaşlara Erzurum Zirvesinde Balık Yedirdi

Palandöken Belediyesi, Vatandaşlara Erzurum Zirvesinde Balık Yedirdi

Palandöken Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen ’Geleneksel Balık-Ekmek Şenliği’nde 4 bin kişiye balık-ekmek dağıtıldı.
Palandöken Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen ’Geleneksel Balık-Ekmek Şenliği’nde 4 bin kişiye balık-ekmek dağıtıldı. Balık-ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, Şenliğe yoğun ilgi gösterdi. Palandöken Belediyesi tarafından düzenlenen ’2. Geleneksel Balık-Ekmek Şenliği’ İlçenin dört farklı noktasın da gerçekleştirildi. Etkinliğe, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, , Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Aziziye Belediye Başkanı M. Cevdet Orhan, Ege İhracatçılar Birliği Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, Erzurum Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, Palandöken İlçe Kaymakamı Hamit Genç, Ak Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, Ak Parti Yakutiye İlçe Başkanı Yunus Şahin, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Basın mensupları ve Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İkincisi düzenlenen Balık Ekmek Şenliğin de bir konuşma yapan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, ikincisi organize edilen balık ekmek şenliğini düzenleyen herkese teşekkür etti. Ege İhracatçılar Birliği Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel ise,” ülkemizin üç tarafı deniz ile çevrili olmasına rağmen ülkemiz de beyaz et balık tüketimi çok düşük. Oysaki Avrupa da bu oran çok yüksekler de düşük oranları yukarılara çıkarmak için bu tür etkinlikler de yer alarak destek oluyoruz.” Diye konuştu.
ÜLKEMİZİN ZENGİNLİKLERİNİ HALKIMIZLA PAYLAŞIYORUZ
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yaptığı konuşmada, Palandöken Belediyesi, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Ege İhracatçılar Birliği işbirliği ile düzenlenen Balık-Ekmek Şenliğin de güzel bir etkinlik olduğunu belirterek, Türk milletinin geleneğinde misafirperverliğin çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Bulutlar, yapılan etkinlikte Su Ürünleri Fakültesi ve Ege İhracatçılar Birliği ile birlikte halka hem balığı sevdirme hem de bir yardımlaşma çerçevesi içerisinde vatandaşlara balık-ekmek dağıttığını ifade etti. Balık tüketiminin önemine işaret eden Belediye Başkanı Bulutlar, "Her şeyden önemlisi bu ülkenin çok büyük zenginlikleri var. Bu coğrafyanın her yöresinde değişik tatlar var. Ülkemiz’de balık önemli bir miktarda çıkıyor. Fakat yeteri kadar tüketemiyoruz bu zenginliğimizi istedik ki halkımızla paylaşalım." dedi. Bulutlar, Bugün güzel bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, bu etkinliğe vatandaşların yoğun ilgisinin olduğuna işaret etti. Şenlikte ilçenin dört ayrı noktasın da 4 bin balık-ekmek vatandaşlara dağıtıldı. Balık-ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, Şenliğe yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Bulutlar,Vali Altıparmak, A.Ü.Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, balıkların pişirildiği mangalın başına geçerek, sırada bekleyen vatandaşlara balık-ekmek dağıttı. Program sonrası Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, bu yıl 2.si düzenlenen Balık -Ekmek Şenliğine büyük katkısı olan Ege İhracatçılar Birliği Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel’e plaket takdim ederek teşekkür etti.