Pamukkale’ye Giriş Türkçevizyon’a Özel Ücretsiz

Pamukkale’ye Giriş Türkçevizyon’a Özel Ücretsiz

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan bu yıl beşincisi düzenlenen "Türkçevizyon 2014"ün gala gecesine tüm Denizlilileri davet etti.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde organize edilen Türkçevizyon, Türkçe şöleninin yaşanacağı gala gecesine vatandaşların daha kolay ve rahat ulaşımı için tüm önlemler alındı. Festival kapsamında, konuk ülkelerin ve TRT sanatçılarının 11 Eylül’de Açık Hava Tiyatrosu’nda, 12 Eylül’de ise İncilipınar Parkı’nda sahne alacağı kaydedilirken, Türkçevizyon’un gala gecesi ise 13 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’de Pamukkale’deki 2 bin yıllık antik tiyatroda gerçekleşeceği belirtildi. Aynı gün saat 16.00’dan itibaren ise Pamukkale’ye girişler ücretsiz olacağı, Pamukkale ve beyaz travertenleri gezerek antik tiyatroya ulaşan Denizlililerin ücretsiz olan gala gecesine katılabilecekleri kaydedildi. Vatandaşların Pamukkale Antik Tiyatro’da ise 22 ülkeden Türkçevizyon’a katılan 22 sanatçının yanı sıra sevilen sanatçı Rafet El Roman ve Ezo’yu yine ücretsiz olarak izleme imkanına sahip olacağı ifade edildi.
Vatandaşların Pamukkale’ye daha kolay ulaşımı için de önlem alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin 6 ayrı noktasından beyaz cennete ücretsiz otobüsler kaldırılacağı, bu kapsamda saat 16.00’dan itibaren Çatalçeşme Oda Tiyatrosu, Kampüs KYK önü, eski öğretmenevi karşısı, Demokrasi Meydanı, Albayrak Meydanı ve Yenişehir Mahallesi muhtarlık önünden kalkacak ücretsiz otobüslerin Türkçevizyon coşkusu yaşamak isteyen Denizlilileri Pamukkale giriş kapısına kadar götüreceği, gala gecesinin ardından ise yine aynı otobüslerle dönüş sağlanacağı belirtildi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Türkçevizyon etkinliklerine tüm Denizlilileri davet ederken, "Denizli bu tür sosyal ve kültürel etkinliklere yabancı olan bir şehir değil. Her yıl Uluslararası Halk Dansları ve Uluslararası Tiyatro Festivali yapıyoruz. Gurur duyduğumuz Türkçevizyon’un da beşincisini yapacağız" diye konuştu.