Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel İstanbul

Patrik Bartholomeos Germiyan Ortodoks Kilisesini Ziyaret Etti

Patrik I. Bartholomeos, 9 Kasım’da yapmayı planladıkları ayin için Silivri Değirmenköy’de bulunan Germiyan Ortodoks Kilisesinde incelemelerde bulundu.Patrik I. Bartholomeos (Dimitrios Arhondonis), Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı...

Yayınlanma:
Patrik Bartholomeos Germiyan Ortodoks Kilisesini Ziyaret Etti

Patrik I. Bartholomeos, 9 Kasım’da yapmayı planladıkları ayin için Silivri Değirmenköy’de bulunan Germiyan Ortodoks Kilisesinde incelemelerde bulundu.
Patrik I. Bartholomeos (Dimitrios Arhondonis), Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı makamında ziyaret etti. 250 milyon Ortodoks’un ruhani önderi olan Bartholomeos, Işıklar’ın tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması ve korunması ile ilgili çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade ederek, “Tekrar seçilmenize çok sevindim. Silivri’de tarihi yaşatmak konusundaki çabalarınız takdire şayan. Bu konudaki çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyor ve teşekkür ediyorum” dedi.
İlçede din ve kültür turizminin canlandırılması ve tarihi eserler ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Işıklar, Ortodoksların son azizi Aziz Nektaryus’un Silivri’de yaşadığı evin yeniden yapılmasıyla ilgili girişimlerinden de söz etti. Aziz Nektaryus’un Silivri’de doğmuş olmasının önemine dikkat çeken Bartholomeos, “Aziz Nektaryus, sevgi ve barış adamıydı. Hastaları tedavi ediyordu. İsmi Silivri’nin büyük oğlu olarak geçiyor. Silivri onunla iftihar edebilir” şeklinde konuştu.
Işıklar, Patrik Bartholomeos’a “Bir Şehir Monografisi” ismiyle üç ciltten oluşan Silivri Tarihi kitaplarından ve 2009 yılında Bartholomeos’a yaptığı ziyarette çekilen fotoğrafı hediye etti.
Patrik I. Bartholomeos Başkan Işıklar’ı ziyaretinin ardından Ortodoksların tarihten bu yana önemli bir kilisesi olarak kabul edilen ve Silivri Degirmenköy’de bulunan Germiyan Ortodoks Kilisesini de ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler