Pazarlar’da Çiftçiye Sulama Eğitimi

Pazarlar’da Çiftçiye Sulama Eğitimi

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde çiftçilere Sulama Kültürünün yaygınlaştırılması konulu eğitim verildi. Pazarlar İlçesi Belediye kahvehanesinde Pazarlar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve
Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilerek Kütahya İl Özel İdaresi teknik personeli Özkan Ateş’in de katılımıyla Sulama Kültürünün Yaygınlaştırılması konulu çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi.
Düzenlenen çiftçi eğitim toplantısına Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Pazarlar Ziraat Odası Başkanı Kamil Ünal, Yakuplar Sulama Kooperatifi Başkanı Süleyman Yiğit, köy ve mahalle muhtarları ile üreticiler katıldı.
Eğitim; Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Mühendis İbrahim Balk tarafından Sulama Kültürü ve Bilinçli Sulamanın anlatılmasıyla başladı.
Sulama yöntemleri, sulama yönteminin seçimi, bitki ve toprak çeşidine göre sulama yöntem ve sulama miktarlarının belirlenmesi konularına detaylı şekilde değinen Balk, sulama konusunda Bakanlık tarafından ve çeşitli kuruluşlar tarafından verilen hibe destekleri konularına da bilgiler verdi.
Kütahya İl Özel İdaresi teknik personeli Özkan Ateş ise Kütahya İl Özel İdaresinin Pazarlar ilçesine yaptığı sulama yatırımları ve yatırımların hali hazırdaki durumları hakkında detaylı bilgilendirme yaptı.(MB-EFE)