Petrol için beklenen karar geldi!

Petrol için beklenen karar geldi!

Suudi Petrol Bakanı Naimi, OPEC'in kararından memnun olduklarını söyledi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) kritik toplantısı Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşti. Suudi Arabistan Petrol Bakanı petrol üretiminin kısılmayacağını söyledi. Buna göre, OPEC günlük 30 milyon varil olan petrol üretiminde değişikliğe gitmedi.

Karar sonrasında Brent petrolün fiyatı Eylül 2010'dan bu yana ilk kez 75 doların altına indi.

OPEC göstere göstere geldi

Saxo Capital Markets Uluslararası Piyasalar Direktörü ve UZMANPARA yazarı Özgür Hatipoğlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Suudi Arabistan petrol bakanı beklenen açıklamayı yaptı ve OPEC’in petrol arzında bir değişikliğe gitmeme kararı aldığını açıkladı. Son 2 gündür gelen haber akışı zaten OPEC’in bu konuda gönülsüz olduğunu bildiriyordu. Sonuçta günlük 30 milyon varil olan arz aynı şekilde kaldı.

Piyasadaki ilk tepki WTI petrolde varil fiyatının 72.30 seviyesinden 70.85 seviyesine kadar satış oldu. Ancak hemen ardından 71.50 dolara kadar topladı. Satışların bir miktar daha devam ederek 70-68 dolar arasında dengelenmesi beklenebilir.

Ancak mevcut şartlar altında hızlıca toparlanmasını beklemek doğru olmayacaktır. Bu mantıkla kısa vadeli işlemlerde opsiyonlar, orta-uzun vadeli işlemlerde ise petrole endeksli hisseler yatırımcıların dikkatinde olmalı."