’polis Amca Kütüphaneleri’ Projesi

’polis Amca Kütüphaneleri’ Projesi

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, ’Polis Amca Kütüphanesi 2’ projesi kapsamında 6 okula kazandırılan kütüphaneler, Vali Özdemir Çakacak’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.
Toroslar ilçesinde bulunan Çavuşlu Ortaokulu’nda düzenlenen Ersoy, Candan Merzeci, Çavuşlu, Fatih, 100. Yıl Akkent ve Kuyuluk ortaokulları olmak üzere 6 okulda yaptırılan kütüphanelerin açılışının yapıldığı törene Vali Çakacak’ın yanı sıra vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, il müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Vali Çakacak törende yaptığı konuşmada, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün, devletin şefkat elinin, sevgisinin ve sıcaklığının vatandaşlara hissettirilmesi konusunda önemli görevler ifa ettiğini ve ’Polis Amca Kütüphaneleri 2’ projesinin geleceğimizin teminatı gençlerimizin yetiştirilmesinde anlamlı katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.
Projenin önemine vurgu yapan Çakacak, “Devlet, vatandaşımızın refahı ve huzuru için vardır. Bu vatan birlik ve beraberlik, kardeşlik üzerine kurulmuştur. Çanakkale’de yan yana yatan aziz şehitlerimiz, bu vatanın birlik ve beraberlik içerisinde ne zorluklarla kurulduğunun göstergesidir. Birlik ve beraberliğimizi hiçbir güç bozamaz. Bu millet buna izin vermedi, bundan sonra da vermeyecektir. Bu projeler hedef kitlesi olan gençlerimizin birlik ve beraberliğini pekiştirecek, onların yeteneklerini daha çok geliştirmelerine imkan sağlayacaktır. En büyük zenginliğimiz olan gençliğimizi, geleceğe ne kadar iyi bir eğitim vererek hazırlarsak, o kadar aydınlık bir geleceğe yürüyeceğimize inanıyorum. İnancımızın ilk emri ’oku’dur. Sevgili gençlerimize kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizlerin omuzları üzerinde yükselecektir” dedi.
’Polis Amca Kütüphanesi Projesi’nin ikinci kez hayata geçirildiğini dile getiren İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar ise, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen proje kapsamında öğrencilere yönelik çeşitli yarışma, sosyal ve kültürel geziler, okul seminerleri, kır pikniği gibi faaliyetlerin yapıldığını ve 15 bin kişiye ulaşıldığını aktardı.
Konuşmaların ardından Vali Çakacak, başarılı öğrencilere hediyelerini verdi. Çakacak, protokol üyeleri ile birlikte hazırlanan kurdeleyi keserek kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Vali Çakacak ve beraberindekiler daha sonra kütüphanede incelemelerde bulunarak öğrencilerle yakından ilgilendi.