Rehber Öğretmeni Şeyma Köse, “karakter Eğitimi” Semineri Verdi

Rehber Öğretmeni Şeyma Köse, “karakter Eğitimi” Semineri Verdi

Rehber Öğretmenimiz Şeyma Köse tarafından, “ Karakter Eğitimi “ konusunda seminer verildi.
TED Malatya Koleji tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “TED Malatya Koleji Özel Lisesi olarak öğrencilerimizin kendi potansiyelini maksimum düzeyde ortaya koyabileceği en uygun mesleği seçmesine önem vermekteyiz. Gençlerin çeşitli meslekleri tanımaları ve kendi özelliklerine uygun olan meslekleri seçmeleri, seçtikleri mesleklere hazırlanmaları ve mesleki yönden gelişmeleri amacıyla rehberlik servisi tarafından 10. sınıf öğrencilerimizle çalışmalar yapılacaktır.
Bu amaçla oluşturduğumuz Türkiye’nin sayılı okullarında uygulanan ‘Mesleki Gölge’ projemiz kapsamında öğrencilerimize seçtikleri meslek elemanının bir gün boyunca neler yaptığını, çalışma koşullarını gözlemleyerek öğrenecekleri anlatıldı. Projenin öğrencileri motive etmenin yanı sıra kendilerine uygun mesleğin ne olduğunu sorgulamaları açısından da faydalı olacağı vurgulandı” ifadeleri kullanıldı.
“Ayrıca öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanında karakter gelişimini de önemsemekteyiz.Bu anlamda geçen yıl uygulamaya başladığımız, "Karakter Eğitimi" projesi ile amacımız öğrencilerimizde "iyi insan iyi vatandaş" bilincini oluşturmaktır. Okul içerisinde ve okul dışında öğrencilerimizin toplumun ortak değerleri konusunda bilinçlenmeleri ve eğitim süresince Karakter Eğitimi kapsamında yapacakları etkinlikler konusunda bilgilenmeleri adına Rehber Öğretmenimiz Şeyma Köse tarafından Karakter Eğitimi konusunda da seminer gerçekleştirildi” denilen açıklamada, bundan böyle sık sık bu tür seminerlerin düzenleneceği kaydedildi.