Rektör Adaylarından Çtso’ya Ziyaret

Rektör Adaylarından Çtso’ya Ziyaret

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde yapılacak rektörlük seçimleri öncesinde rektör adayları Prof. Dr. Yücel Acer ve Prof. Dr. Muharrem Karaayvaz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu ayrı ayrı ziyaret etti.
Rektör adaylarından gelen talep üzerine ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleşen görüşmelerde, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Yönetim Kurulu üyeleri Güven Barış Yüksel, Mehmet Özkurnaz, Mustafa Kansu ve Selçuk Semizoğlu ile Genel Sekreter Sema Sandal yer aldılar. ÇTSO Yönetim Kurulu’na ilk ziyareti Prof. Dr. Yücel Acer yaptı. ÇTSO yönetimine kendini tanıtan ve Biga’daki İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin gelişimini anlatan Prof. Dr. Yücel Acer, özel sektörün fakültenin gelişmesi için önemli destekler verdiğini ifade etti. Konuşmasında, Üniversite’nin kaliteye odaklanması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Yücel Acer, “ÇOMÜ’de öğrencisi olmayan fakülteler var. Reel bazda kişi başına düşen bilimsel araştırmada düşüş var. ÇOMÜ, 2014’te TÜBİTAK’ın Türkiye’nin en iyi 50 fakültesi sıralamasına giremedi. 2010’den önceki yıllarda girmişti. Her şeyden önce Üniversite ile hocaları barıştırmak gerekiyor. Bunun için iki hedef koyduk. Birincisi, Üniversitede kaliteyi geliştireceğiz. Birinci önceliğimiz bu. İkincisi ise hiç kimsenin hakkını yemeden yapılmış haksızlıkların giderilmesi gerekiyor” dedi.
ÇTSO Yönetim Kurulu’nun ikinci ziyaretçisi diğer rektör adayı Prof. Dr. Muharrem Karaayvaz oldu. ÇTSO yönetimine projelerini anlatan Prof. Dr. Muharrem Karaayvaz, “Biz hem Üniversite kazansın hem de şehir kazansın istiyoruz. Adil, kucaklayıcı, saygılı ve ötekileştirici olmayan bir yönetim olacağız. Üniversite bilimle uğraşmalı, birinci önceliği bu olmalı” diye konuştu.
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, “Rektörlük hangi hoca hakkında hayırlı olacaksa, inşallah o olur” dedi.