Rektör Laçiner’e 2 Ödül

Rektör Laçiner’e 2 Ödül

2013 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Bilge Kağan Dünya Barış Ödülü’nü verme kararını alan Avrasya Yerel Yönetimler Birliği, bu yıl da ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’e ‘Bilge Kağan Avrasya Bilim Ödülü’ dalında ve ‘Yılın Rektörü’ kategorisinde ödül verdi.
Avrasya Yerel Yönetimler Birliği’nin Bilge Kağan Avrasya Bilim Ödül Komitesi, ‘Bilge Kağan Avrasya Bilim Ödülü’nün bu yıl Prof. Dr. Sedat Laçiner’e verilmesine karar verdi. Komite ayrıca Yılın Rektörü Ödülü’nü de Prof. Dr. Sedat Laçiner’e verme kararını aldı. Çok sayıda Türk ve yabancı bilim insanı ve diğer uzmanlardan oluşan Bilge Kağan Avrasya Bilim Ödül Komitesi, ödüllerini Laçiner’e Çanakkale’de verme kararını da aldı. 30 Ocak’ta Çanakkale’de düzenlenecek ödül töreninde Rektör Prof. Dr. Laçiner’e iki ödülün birden takdim edileceği belirtildi. Ayrıca törende Birlik yetkilileri ve Komite’nin uluslararası saygın üyeleri de hazır bulunacak. Bilge Kağan Avrasya Bilim Ödülü Komitesi 99 seçkin bilim insanından oluşuyor.
Avrasya Yerel Yönetimler Birliği (AYYB) Genel Başkanı Hasan Cengiz, Prof. Dr. Sedat Laçiner’i aldığı ödül nedeniyle tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Oluşturulan ödül komitesinde yer alan isimlere de dikkat çeken Cengiz, isimlerin Türk ve İslam aleminde çok saygın isimlerden oluştuğunun altını çizdi. Prof. Dr. Sedat Laçiner Bilge Kağan Bilim Ödülü’ne bilimsel faaliyetleri nedeniyle layık görülürken, Yılın Rektörü Ödülü’nü almasında insan-merkezli yöneticilik anlayışı, öğrenci ve akademisyeni öncelikli gören bakış açısı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) son 4 yılda gösterdiği büyük bilimsel ve eğitsel atılımlar, Üniversite’nin Rektör Laçiner döneminde gösterdiği kalkınma ve gelişme hamlelerinin etkili olduğu belirtiliyor. Tüm gerekçeler ise Genel Başkan Hasan Cengiz tarafından basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak. Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner daha önce de Davos Economic Forumu tarafından Genç Küresel Lider (Young Global Leaders) olarak önerilmiş, bu listeye entelektüeller dalından giren ilk ve tek Türk olmuştu.