Rektör Orbay Amasya’nın Huzuruna Vurgu Yaptı

Rektör Orbay Amasya’nın Huzuruna Vurgu Yaptı

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya’nın huzur şehri olmasının öğrencilerine olumlu yansıdığını söyledi.
Ülkenin bazı yerlerinde güvenlik, coğrafi koşullar ve ulaşım alanlarında zorluklar varken Amasya’nın huzurlu bir şehir olduğunu ve bu durumunda öğrencilerine de yansıdığını anlatan Prof. Dr. Orbay, “Nüfusa bağlı olarak yüksek öğretim kapasitesi her yıl gelişiyor. Amasya bunu kaldırabilecek bir entelektüel bilgi seviyesine ve yaşam ortamına sahip. Şu ana kadar bizim öğrencilerimizin isminin karıştığı yada bizimi öğrencimizin vatandaşa huzursuzluk verdiği bir adli olaya bir şahit olmadık” dedi.
2006 yılında 27 olan aktif program sayısının 2015 yılında 85’e yükseldiğini, aynı yıl aralığında 5 bin 973 olan öğrenci sayısının da 13 bin 528’e yükseldiğine değinen Orbay, üniversite yönetimi olarak istihdam odaklı programlar açmayı önemsediklerini vurguladı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Gökdere, Genel Sekreter Hasan Özyurt ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Timur Yılmaz’ın da katılımıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecileri ağırladığı kahvaltıda Amasya’nın zengin bir tarihe ve kültürel mirasa sahip olduğuna değinen Metin Orbay, “Öğrenci şehre bir şey katıyor, şehirde öğrenciye bir şey katıyor” diye konuştu.