Rektör Orbay’dan Sağduyu Çağrisi

Rektör Orbay’dan Sağduyu Çağrisi

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, son günlerde meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili sağduyu çağrısı yaptı.
Rektör Orbay, Irak ve Suriye’de yaşananların Türkiye’ye yansımalarıyla birlikte söz konusu gelişmelerin uluslararası toplumla birlikte ele alınıp çözülmesi gerektiğini belirtti. Özellikle anne, babaların ve eğitimcilerin gençlerin şiddet sarmalına kapılmamaları için azami özen göstermelerini ve kirli oyunlardan uzak tutulmaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Orbay, "Sınırlarımızın ötesinde uzun bir süredir daha çok etnik temelde devam eden çatışma ortamı karşısında ülkemizin şu ana kadar ortaya koyduğu ve necip millet olmanın bir gereği olan ahlaki üstünlük, iç ve dış bölücü mihrakları rahatsız etmiş olduğu apaçık ortadadır. Mevcut durumdan kendisine vazife çıkaran ve uzun süredir üzerinde çalışılan kardeş kavgası çıkartma çabaları hız kazanmış durumdadır. Son birkaç gün içerisinde ortaya konan şiddet, yağmacılık, yaşanan can kayıpları, eğitim yuvalarına verilen zararlar bu bölücü provokatörlerin niyetini ortaya koyması bakımından ibret verici birer fotoğraf karesi olarak karşımızda durmaktadır” dedi.
Orbay, şunları kaydetti: “Tüm bu yaşanan olumsuzluklara rağmen bin yıllık kardeşlik ve kader ortaklığını, demokrasi ve hukuk devleti çizgisini kendisine referans alan milletimiz, bu günleri sabır ve sağduyusu ile aşacak güce sahiptir. Bu sağduyu sürecinin önemli ayağını ise en değerli beşeri sermayemiz olan gençlerimizin bu kirli ortamlardan uzak tutulması, her şeyden önce eğitim-öğretim ortamlarına odaklanmalarının sağlanması oluşturmaktadır. Bu noktada özellikle ailelere ve eğitimcilerimize önemli görevler düşmektedir. Eğitimcilerimizin rehberliğinde gençlerimizin üzerinde odaklanması gereken gerçek gündem bilim, teknoloji ve yenilikçi yaklaşımları ile ön plana çıkan, kendi sosyal, kültürel, tüm değerlerini koruyan, yaşatan, zenginliklerine zenginlik katan ve öncelikli olarak kendi beyin gücünden güç alarak katma değeri yüksek ürünler üreten daha güçlü bir Türkiye hedefi olmalıdır.”