Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap 10 Numara Projeleri’ni Değerlendirdi

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap 10 Numara Projeleri’ni Değerlendirdi

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yapılmış olan belediye çalışmalarını düzenlenen basın toplantısında değerlendirdi. Kısa, orta ve uzun vadeli projeleri ve günlük belediye çalışmalarını değerlendiren Başkan Kasap, projelerin geldiği aşamalar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.
Belediyeye göreve geldiklerinden itibaren 7 aylık süre içerisinde ihtiyaçların ve eksikliklerin neler olduğu konusunda planlar yaptıklarını belirten Başkan Kasap, “Projelerimiz kısa, orta ve uzun vadeli olmak üzere üç gruba ayrılmaktadır. Ortaya koymuş olduğumuz yeni bakış açısıyla problemleri daha yakından takip edebilecek ve halkımızın daha kolay bir şekilde bize ulaşmasını sağlayacak bir mekanizma oluşturduk. Var olan 444 50 53 çağrı merkezimizden bize ulaşan talep ve şikayetleri yüzde 90’a varan oranda çözümledik” dedi.
Düzenli olarak vatandaşlarla bir araya gelip sorunları dinlediğini ifade eden Başkan Kasap, “Vatandaşlarımız, düzenlemiş olduğumuz halk gününde bizimle birebir sorunlarını paylaşabilmektedir. Başkan yardımcılarım ve teknik ekibimle beraber gelen talepleri değerlendirip sorunlarını çözmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
İKAMETGAHLARIN RİZE’YE TAŞINMASINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Rize’de yaşayıp da ikametgahları Rize dışında olan vatandaşlara çağrıda bulunan Başkan Kasap, “Her yılın son ayında adrese dayalı yerleşim nüfusuna göre İller Bankası’nın belediyelere vereceği ödenek miktarı belirlenmektedir. Rize’de yaşayıp da ikametgahları Rize dışında olan hemşehrilerimizin ve vatandaşlarımızın ikametgahlarını Rize’ye aldırmalarını istiyoruz. Bu durum ilgili kanun gereği zaten zorunludur. Çeşitli nedenlerle ikametgahları Rize dışında olan ve halen Rize’de ikamet eden vatandaşlarımızın ikametgahlarını Rize’ye aldırmalarını rica ediyoruz. Bu sayede vatandaşlarımız, Rize’ye dolaylı yoldan bir katkıda bulunmuş olacaklardır” sözlerine yer verdi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesiyle her zaman işbirliği içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan Kasap, “Rize’nin gelişmesini sağlayacak en önemli araçlardan bir tanesi de üniversitedir. Üniversiteye sadece ekonomik bir kaynak olarak bakmamak lazım. Üniversite, toplumsal anlamda değişimi ve gelişimi sağlayan araçların başında gelmektedir. Üniversiteyle iyi bir işbirliği için yapılacak olan faaliyetlerde katkıda bulunuyoruz. Küçük bir kısmı Güneysu Belediyesi’nin büyük bir kısmı da Rize Belediyesi’nin olan arsayı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne devrederek öğretim görevlilerine lojman yapımı için yer temini sağlayacağız” dedi.
2016 YILINDA SU ŞEBEKESİNİN YÜZDE 90’I DEĞİŞECEK
Rize’de su hatlarının eskidiğini belirten ve buna yönelik çalışmalar hakkında açıklama yapan Başkan Kasap, “Su ishale hattına paralel yedek bir ishale hattı projesini yapıyoruz. Bu projenin çalışmaları tamamlanmış durumdadır ancak ilgili bakanlıklar arasında projenin nasıl yapılacağına dair ufak pürüzlerin giderilmesi bekleniyor. Bu yedek hat sayesinde olaşabilecek büyük arızalarda yedek su hattımız devreye girecektir. 2016 yılında gerçekleştirilecek olan büyük şebeke tadilatı çalışması ile birlikte su şebekesinin Yüzde 90’ını değiştirme projemiz vardır. Bu yedek su hattımız da, yapacak olduğumuz tadilat projemize yedeklendirme vasıtasıyla hizmet edecektir” ifadelerine yer verdi.
Uygulamaya koyulacak olan 10 Numara Projeler’in hepsinin çalışma aşamasında olduğunu belirten Başkan Kasap, “Şu anda 10 Numara Proje olarak ifade ettiğimiz her projenin meclis üyelerinden, kurum içi ve kurum dışından oluşturmuş olduğumuz heyetler tarafından çalışmaları devam etmektedir. Bu projelerin yapılış şekillerine yönelik olarak planlamalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.
BAŞKAN KASAP’TAN VATANDAŞLARA ÇÖP UYARISI
Esnafın gün içerisinde çöplerini dışarıya koymamaları gerektiğini belirten Başkan Kasap, “Sadece sabah saat 8’de ve akşam da saat 19:00’dan sonra vatandaşlarımız çöplerini dışarıya koysunlar. Maalesef gün içerisinde çöplerin dışarıya çıkarılma alışkanlığı büyük çöp araçlarımızın şehir içerisinde dolaşmasını gerekli kılmaktadır. Trafiğin yoğunluğundan ve kaldırımlarda kötü görüntü oluşmasından dolayı artık bu formülü uygulayacağız” dedi.
Belediyenin yapacağı bütün çalışmaların planlanıp tasarlanacağı bir müdürlük kuracaklarını ifade eden Başkan Kasap, “Belediyenin yapacağı projelerin uygulamaya geçmeden önce ön çalışmalarının ve fikir jimnastiğinin gerçekleşeceği bir birim olacak. Her türlü öneriyi alıp tartışarak proje formatına dönüştürerek ilgili şubeye aktaracak Plan ve Proje Şube Müdürlüğü’nü kuruyoruz. Bu sayede yapacağımız çalışmalar daha da hızlı bir şekilde ilerleyecektir. Sistemi daha kurumsal yapıya kavuşturmak ve hızını arttırmak için bazı tedbirler alıyoruz, bu da onlardan bir tanesidir” şeklinde konuştu.