Rüzgar Ahırın Çatisini Uçurdu

Rüzgar Ahırın Çatisini Uçurdu

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de, dün gece etkili olan tipi ve şiddetli rüzgar bir ahırın çatısını uçururken, hayvanlar gece mahalle sakinlerinin yardımıyla başka ahırlara tahliye edildi.
Hakkari’de, dün gece kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar yağışı ile beraber rüzgar yüzünden Berçelan mahallesindeki bir ahırın çatısı uçtu, içeride bulunan hayvanlar ahır sahibi ve mahalleli tarafından saat 04.00 sıralarında güçlükle dışarı çıkarılarak telef olmaktan son anda kurtarıldı. Hayvan sahibi Burhan Bahadır’ın babası Abdullah Bahadır, gece etkili olan tipi ve rüzgarın ahırın çatısını uçurduğunu, mahallelinin yardımıyla hayvanları zar zor dışarı çıkarttıklarını ifade etti. Tek geçim kaynağının bu havyanlar olduğunu belirten Bahadır, "Hepsi şu an gebedir. Birkaç ay sonra hayvanlar doğuracak, ancak mağdur durumdayız. Yaz olsa belki çaresi bulunurdu. Koyunlar dün geceden beri dışarıda. Çöküntü sırasında herhangi bir hayvanımız telef olmadı, ama havalar soğuk ve şu an hayvanları barındırabileceğimiz bir yerimiz yok. Bu şekilde devam ederse koyunlar karınlarındaki kuzularıyla beraber bir bir telef olacak ve büyük maddi kayıp olacak. Ahırı sizlerde görüyorsunuz ki kullanılacak durumda değil. Buradan yetkililere sesleniyorum, lütfen bu duruma bir çare bulsunlar” dedi.
Abdullah Bahadır’ın oğlu Tekin Bahadır ise, kar ve beraberinde etkili olan tipi nedeniyle hayvanlarını besledikleri ahırın çatı saçlarının uçtuğunu, tahta malzemelerin yıkıldığını ve yetkililerin içine düştükleri bu zor duruma bir an önce el atmalarını istediklerini söyledi. Kar yağışı ile beraber soğuk havanın etkili olduğu kent merkezinde bulunan ahırda 150 koyun, bir inek ve bir at olduğu öğrenildi.