Kalp krizi geçirmeden haftalar önce görülüyor! Midenizde bunu hissediyorsanız…

Kalp krizi geçirmeden haftalar önce görülüyor! Midenizde bunu hissediyorsanız…

Birçok kadın kalp krizi geçirmeden önce kaygı, mide ekşimesi veya 'komik bir dönüş' gibi diğer durumlar yaşadığını belirtiyor. Bir çalışma, kadınların yaklaşık yüzde 40'ının kalp krizi geçirmeden önce hazımsızlık yaşadığını buldu. Genellikle yemeklerden sonra yaşanan ve kolayca göz ardı edilebilen bu belirtinin uzun sürmesi riskli durumlar hakkında uyarı verebiliyor.

KALP KRİZİNDEN ÖNCE YAŞANIYOR

Circulation dergisinde yayınlanan araştırmada, hazımsızlığın kardiyak olaydan önceki ay kadınlarda yaygın bir olay olduğu keşfedildi. Kohortun yaklaşık yüzde 39'u kalp krizinden önce hazımsızlık bildirdi. Bununla birlikte, kalp krizi sırasında hazımsızlık yaygın değildi.

YETERSİZ ARAŞTIRMALAR YANLIŞ TEŞHİSLERE NEDEN OLABİLİYOR

Çalışmanın amacı, uyarı işaretlerinin tam bir resmini sağlamak için kadınların koroner kalp hastalığı semptomlarını doğru bir şekilde tanımlamaktı. Araştırmacılar, "'Tipik' kardiyak semptomların mevcut tanımı, öncelikle beyaz, orta yaşlı erkeklerin deneyimlerine dayanmaktadır." Uzmanlar, bunun "klinisyenler ve sıradan bireyler arasındaki yanlış anlaşılmalara katkıda bulunduğunu, yanlış teşhislere yol açtığını ve kadınların tedavi aramayı ertelemesine neden olduğunu" söyledi.