Sakarya’da Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı

Sakarya’da Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Uyuşturucuyla Mücadele Komisyon toplantısında yaptığı konuşmada, “Bizim için bir gram bile çok önemli. 3-5 gram uğraşmaya değmez gibi bir anlayış olmayacaktır” dedi.
Sakarya Valisi Coş, 16 bin 888 vatandaşımızı zehirleyebilecek miktarda sentetik uyuşturucu madde yakalanarak yasal işlem başlatıldığını belirterek "Bundan sonra bu tür çalışmaları devam ettireceğiz. Bu hususta güvenlik kuvvetlerimizin sadece narkotik birimleri değil bütün birimleri uyuşturucu ile mücadele konusunda dikkatli ve görevli olarak faaliyetlerini gerçekleştirecek” dedi.
Uyuşturucu arzı kadar önemli olan bir hususun da uyuşturucu talebinin azaltılması konusu olduğunu ifade eden Vali Coş, şöyle konuştu: “Yani, uyuşturucu satıcılarının müşteri bulamaması olayıdır. Bunun için toplumumuzun bütün kesimlerinin özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın bu uyuşturucu konusunda uyuşturucunun meydana getirdiği olumsuz etkiler, yıkıcı etkiler konusunda bilgilendirilmesi, reddetmesi, reaksiyon göstermesi, refleksine kavuşturulabilmesi önem taşıyor.”
Uyuşturucu yakalama konusunda bir gramın bile çok önemli olduğunu belirten Coş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim olaya bakışımız şöyle, bizim için bir gram bile önemli. Bir gram bile bir insanı zehirleyebileceği için mümkünse bir gram fazla elde edelim, yakalayalım çaba gösterelim çabası içinde arkadaşlarımız. Dolayısıyla bu bir gramdır, bu beş gramdır bunla uğraşmaya değmez gibi bir anlayış olmayacak. Polis ve jandarma bu konuda duyarlılıklarını, hassasiyetlerini, kararlılıklarını her geçen gün artırıyor. İnşallah daha iyi sonuçlar elde edilecek. Sakarya, uyuşturucu ile mücadele konusunda uyuşturucuya geçit vermeyen iller arasında en birinci sıraya yerleşmesi için değerli vatandaşlarımızın, Sakaryalı hemşehrilerimizin destek ve katkılarıyla başarılı çalışmalar gerçekleştireceğiz. Başarılı olacağız.”