Samsun Ankara’da Tanıtılacak

Samsun Ankara’da Tanıtılacak

Ankara’da 18-21 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Samsun Tanıtım Günleri” etkinliği öncesi Samsun’da toplantı yapıldı.
Samsun Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’ndaki Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Daire Başkanı Necmi Çamaş, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
SAMSUN’U İSTEDİĞİMİZ GİBİ TANITAMADIK
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara - Samsun Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Muhittin Noyan, “Ankara’da 2010 yılında ‘Başkent’te Samsun Günleri’ diye bir tanıtım yaptık. Fakat 2011, 2012 ve 2013 yıllarında Samsunumuzu tanıtmak için Ankara AKM’de bir türlü yer bulamadık. 2014 yılında da Valimiz Hüseyin Aksoy’un çabalarıyla yer bulduk ve Samsun’u Ankara’da tanıtmak istiyoruz. 2004 yılından bu yana bütün iller kendilerini tanıttı. Maalesef Samsunumuzu istediğimiz gibi tanıtamadık. Burada hiçbir idarecilerin kastı yok. Sadece yer bulamadığımız için tanıtamadık. Biz Ankara’da çalışan insanlar olarak buna çok ihtiyaç duyuyoruz. 1991 yılında Ankara’ya geldiğimde burada Samsun evi vardı. Bu tanıtım gününden sonra hep beraber el ele verirsek, Ankara’da 19 Mayıs Samsun evinin de temelini atmak istiyoruz” dedi.
2013 YILINDA TURİST SAYIMIZ 360 BİNE ULAŞTI
Samsun’un turizmde önemli değerleri ve potansiyellerinin olduğunu belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Turizmde maalesef arzu ettiğimiz kadar yararlanamadığımızı da her fırsatta dile getiriyoruz. Bu kapsamda Samsun’u turizmden daha fazla pay alabilir bir noktaya taşıyabilmek adına valiliğimiz koordinesinde, başta Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz olmak üzere odalarımız ile birlikte yürüttüğümüz önemli çalışmalar var. Samsun’da turizmi daha iyi bir noktaya taşıyabilmek adına öncelikle turizm master planımızı yaptık ve yol haritamızı ortaya koyduk. Samsun’da özellikle turizmde en önemli eksikliklerimizden birisi de konaklama ihtiyacıydı. Son 4 yıl içersinde Samsun’da çok önemli turizm yatırımları gerçekleştiriliyor. Son 4 yıla baktığımızda yatak kapasitemiz yüzde 100 artmış durumda” diye konuştu.
35 KRUVAZİYER GEMİ GELECEK
Samsun’a gelen turist sayısında artış olduğunu dile getiren Vali Aksoy, “Özellikle 2010 yılında yaklaşık 245 bin civarında olan turist sayımız, 2013 yılında yaklaşık 360 bine ulaştı. Bu yılda bunun daha üst noktalara taşınmasını öngörüyoruz. Hava limanımızda her yıl yolcu sayımız artıyor. Özellikle geçtiğimiz yıl 1 milyon 350 bin yolcu sayısına ulaştık. Bu yıl ilk 6 ay dönem içersinde yüzde 10’luk bir artış olduğunu ve 1,5 milyon yolcuya ulaşabileceğimizi öngörüyoruz. Kruvaziyer turizmde Samsun artık önemli kentlerden biri haline gelmeye başladı. Bu yıl 35 geminin Samsun Limanı’na uğraması bekleniyor. Şu ana kadar da 10’a yakın gemi Samsun Limanı’na uğradı ve burada da belli bir süre kaldıktan sonra diğer programlarına devam etti. Kentin tanıtımı noktasında yürütülen önemli çalışmalar var. Ankara’da da yeterince bir tanıtımı gerçekleştirebilmiş değiliz. 2010 yılında bir tanıtım gerçekleştirilmiş ama arzu edilen bir takılım sağlanamamıştı. Samsun son günlerde Atatürk Anıtı’nın önünde zaman zaman sayıları 8 - 10’u bulan tur otobüsleri görüyoruz. Son günlerde Samsun’a çok yoğun bir iç turizm anlamında geldiklerini ve buralarda bulunduklarını görüyoruz. Bunların sayısı her gün artıyor. İç turizm adına Samsun önemli noktalardan birisi haline gelebilir. Bunu sağlamak adına da bu tanıtım günlerinin çok önemli katkılarının olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Yön Grup adına kısa bir sunum yapan Emine Küçükkurt, stantların metrekare birim fiyatlarının da 200 TL+KDV olduğunu söyledi.
Ankara-Samsun Dernekler Federasyonu ve Yön Grup işbirliği ile 18-21 Eylül 2014 tarihinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde “Samsun Tanıtım Günleri” yapılacak.