Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Pazartesi

15°/

Salı

16°/

Çarşamba

10°/

Perşembe

10°/

Cuma

/

Cumartesi

10°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Adana

Sanıktan ‘parmak İzi’ Savunması

Adana’da 13 yıl önce bir çiftin öldürülmesine ilişkin geçtiğimiz aylarda tutuklanan sanık, mobilya işiyle uğraştığı için evdeki parmak izinin kendisine ait olabileceğini belirterek, suçlamaları kabul etmedi.Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde...

Yayınlanma:
Sanıktan ‘parmak İzi’ Savunması

Adana’da 13 yıl önce bir çiftin öldürülmesine ilişkin geçtiğimiz aylarda tutuklanan sanık, mobilya işiyle uğraştığı için evdeki parmak izinin kendisine ait olabileceğini belirterek, suçlamaları kabul etmedi.
Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet B. (46) ile maktul Mehmet (65) ve Döne Canbolat (55) çiftinin yakınlarıyla avukatlar katıldı. Önce tanıkların dinlendiği duruşmada sanık Mehmet B., suçlamaları kabul etmedi. Evde üzerinde parmak izi bulunan camekandan birini mobilyacılık yaptığı için, kendisinin ürettiğini ifade eden Mehmet B., söz konusu eve gittiğini de hatırlamadığını ileri sürerek savunma için avukatına söz verilmesini istedi.
Ağırlaştırılmış ömür boyu ve gasptan da 30 yıl hapsi istenen sanığın avukatı Ali Şimşek ise müvekkilinin masum olduğunu ileri sürerek, olayla ilgili tek somut şüphenin camekan ve buzdolabının üzerindeki parmak izi olduğunu söyledi. Sanığın mobilyacılık ve nakliyecilikle uğraştığı için bu durumun doğal olabileceğini aktaran Av. Şimşek, maktul yakınlarının da olayla ilgili çelişkili ifadeler verdiklerini, evde bir değil iki camekan bulunduğunun emniyetin olay yerinden çektiği fotoğraflarla sabit olduğunu ifade etti.
Şimşek, emniyetten camekandaki parmak izinin bulunduğu yeri ve sanığın cep telefonu ile baz istasyonu eşleşmesinin yapılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına oy çokluğuyla karar alırken, davada eksiklerin tamamlanması Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), GSM şirketi ve emniyetten bilgi alınması ile parmak izi için bir uzmanın mahkemede bilirkişi olarak dinlenmesi için duruşmayı erteledi.
13 YIL SONRA YAKALANMIŞTI
Seyhan ilçesi Onur Mahallesi’nde oturan emekli belediye işçisi Mehmet (58) ve eşi Döne Canbolat (50), 1 Mart 2001’de evlerinin avlusunda boğazları bıçakla kesilerek öldürülmüş ve 5 bin lira değerindeki altın ve parası çalınmıştı. Adana Emniyet Müdürlüğü’nde kurulan özel ekip, 13 yıl sonra cinayeti çözmek için şüphelinin robot resminden harekete geçip, Mehmet B.’yi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan Mehmet B., parmak izinin, o tarihte evdeki buzdolabı ve camekan camın yüzeyindeki parmak izi ile eşleşmesinin ardından tutuklanmıştı.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler