Sarıkamış Harekatı’nın 100. Yıl Etkinlikleri

Sarıkamış Harekatı’nın 100. Yıl Etkinlikleri

Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri kapsamında PTT tarafından hazırlanan “Sarıkamış Harekatı’nın 100. Yılı” konulu anma pulu tanıtım toplantısı ve “Sarıkamış 2014 Pul Sergisi”nin açılışı yapıldı.
Sarıkamış Belediye İş Merkezi’nde yapılan etkinliğe; Vali Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, PTT A.Ş. Genel Müdür Vekili Özay Atbaş, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Köksal Toksoy ve çok sayıda devatli katıldı.
PTT A.Ş. Genel Müdür Vekili Özay Atbaş, burada 100 yıl evvel 22 Aralık 5 Ocak arasında Sarıkamış Harekatı ağır kış koşulları altında yapılmış ve kahramanca mücadele eden askerlerimiz Allah-u Ekber Dağları’nda şehit olmuşlardır. Bu kahramanlık destanını gelecek nesillere aktarmak, yansıtmak içinde Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılı anma pulumuzu ve ilk gün zarflarımızı bugün Sarıkamış’ta tedavülü sunuyoruz” dedi.
Daha sonra söz alan Kars Valisi Günay Özdemir, harekatın başlangıç günü olarak biz 100. Yıl anma etkinliklerini ilkini bugün gerçekleştiriyoruz. Bütün Bakanlıklar şu anda, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütleri, özellikle de halkımız 100. Yıl etkinliklerine büyük bir ilgi ve ciddi bir katılımla sonuçlanacak. Biz buradan ne kadar katılım olursa olsun, bütün halkımızı misafirlerimizi ağırlayacak alt yapıyı hazırladık. Bütün Bakanlıklarımız gerçekten ciddi bir çalışma içerisinde Ulaştırma Bakanlığımızda 100. yıl hatıra pulu ve ilk gün zarflarını bugün burada hem tanıtılacak, hem de Sarıkamış’a bugün gönderilen bütün mektuplarda bu pullar bu zarflar kullandırılacak” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Sarıkamış için hazırlanmış pulları Vali Özdemir, Başkan Karaçanta ve PTT A.Ş. Genel Müdür Vekili Özay Atbaş tarafından imzalandı.
Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan “Sarıkamış 2014 Pul Sergisi” açılışı yapıldı. Protokol üyeleri tarafından yapılarak sergi gezildi.