Sarıkamış Şehitleri Edirne’de Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Edirne’de Anıldı

Sarıkamış Şehitleri, Edirne Valiliği, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi’nin işbirliğinde düzenlenen törenle anıldı.
Edirne Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve çok sayıda kamu kurum temsilcisi katıldı.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, anma töreninde yaptığı konuşmada, 22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birliklerin, Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düştüğünü hatırlatarak, "İslam aleminin ümidi olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak yer yoktu. Bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre de 60 bin asker düşmana değil şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa yenilmişti. Sarıkamış ruhunun ülke genelinde canlılığını sürdürmesi ve manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından hissedilmesi için bu tarz programların her yıl yapılması gereklidir" diye konuştu.
Vali Şahin, konuşmasının ardından ’100. Yılda Sarıkamış’ konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi verdi. ’100. Yılda Sarıkamış’ konulu kompozisyon yarışmasında birinci Keşan Feride Mehmet Çuhacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Aleyna Koyuncu, ikinci Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Cansu Özkar, üçüncü ise Havsa Melahat Kilimci Lisesi öğrencisi Cem Ali Şahin oldu.
Ödül töreninin ardından ’100. Yılda Sarıkamış’ konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Keşan Feride Mehmet Çuhacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Aleyna Koyuncu, dereceye girdiği kompozisyonunu okudu.
Anma programının son bölümünde ise Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Bülent Atalay, Sarıkamış Harekatıyla ilgili sunumunu gerçekleştirdi.