SAVCILAR VE ADLİ TIP UZMANLARI, BÖLGEDEKİ ADLİ TIP UYGULAMALARINI DEĞERLENDİRDİ

SAVCILAR VE ADLİ TIP UZMANLARI, BÖLGEDEKİ ADLİ TIP UYGULAMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, “Adli Tıp, soruşturma ve kovuşturmada raporlarıyla birçok hakikatin ortaya çıkmasında önemli rol oynuyor” dedi.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen Adli Tıp Uygulamalarını Değerlendirme Toplantısı’nda savcılar ve adli tıp uzmanları bir araya geldi.
Adana Adliyesi’nde düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Savcıları, Adli Tıp Kurumu Adana Grup Başkanı Necmi Çekin, Morg İhtisas Daire Başkanı Tamer Eren, Kimya İhtisas Daire Başkanı Mehmet Dişbudak ile adli tıp uzman doktorları Filiz Erdem ile Demet Meral katıldı.
Bölgedeki adli tıp uygulamaları ele alınırken ‘çalışma koşulları, yaşanabilecek aksaklıkların nasıl giderilebileceği, özel vakalarla ilgili yaptırımlar, adli tıp raporlarının soruşturma açısından önemi’ konuları değerlendirildi. Kurumdaki personelin çalışma koşullarının da konuşulduğu toplantıda belirli başlıklar altında çözüm önerileri toplandı. İşleyişin aksamaması ve raporlama işlemlerinin hız kazanması için hastaneler başta olmak üzere ilgili diğer kurumlarla ve kolluk kuvvetleriyle ilgili gerekli yazışmaların yapılması kararının alındığı toplantıda, Cumhuriyet Savcıları ile uzmanlar görüş alışverişinde bulundu.
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, “Adli Tıp, soruşturma ve kovuşturmada raporlarıyla birçok hakikatin ortaya çıkmasında önemli rol oynuyor. Adliye ve Adli Tıp Kurumu arasındaki iletişimin güçlü olmalı. Soruşturma kalitesini arttırmak, delillere ulaşıp şüphelilerin kanunda karşılık bulan eylemlerine gerekli cezanın verilmesi noktasında sistemin en iyi şekilde işlemesi için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız” şeklinde konuştu.
Adli Tıp Grup Başkanı Necmi Çekin ise Cumhuriyet Savcıları tarafından hazırlanan tahkikat bilgilerinin otopside tanı koyma esnasında çok büyük önem arz ettiğini belirterek, “Biz, otopsilerin çoğunda tanıyı savcılarımızın tahkikat bilgilerinden yararlanarak koyarız. Olay yeri ve tahkikat otopsi süreci açısından çok önemli. Bilgiler olmadan otopsiye başlamak ya da rapor yazmak çok zor” dedi.