4 Partinin 6 İtirazı Kabul Edildi, 4 Yerde Seçim Yenilenecek

4 Partinin 6 İtirazı Kabul Edildi, 4 Yerde Seçim Yenilenecek
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin itiraz sürecini tamamladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına ilişkin itiraz sürecinde 4 partinin 6 itirazının kabul edildiğini açıkladı. Yener, basın mensuplarıyla bayramlaşma programında yaptığı açıklamada, sürecin devam ettiğini ve itirazların incelenmeye devam edeceğini belirtti.

YSK Başkanı Yener, seçimlerde yaşanan itirazlara ilişkin bilgi verirken, "Bu süreçte tüm siyasi partilerimizin itirazlarından kabul olanlar da var, ret olanlar da var." dedi.

AK Parti'nin 2, CHP'nin 1, MHP'nin 1 ve DEM Parti'nin 2 itirazının kabul edildiğini ifade etti. Yener, sürecin normal seyrinde devam ettiğini ve önemli farklılıkların olmadığını belirtti.

Ayrıca Yener, yapılan itirazların sonucunda 4 yerde seçimlerin yeniden yapılacağını da duyurdu.

ysk-kabul-etti2.jpg

Pınarbaşı ilçesi, Hilvan ilçesi, Edirne'de bir belde ve Sivas'taki bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden düzenleneceğini ifade etti. Yeniden yapılacak seçimlerin tarihinin 2 Haziran olduğunu belirtti.

YSK Başkanı Ahmet Yener, Dünya Seçim Organları Birliği tarafından YSK'yi "En İyi Uygulamalar ve Girişimler" alanında ödüle layık görülmesini de değerlendirerek, ödülün kurumun uzun süredir devam eden başarılı çalışmalarının bir yansıması olduğunu vurguladı