Buğra Kavuncu İstifa Etti

Buğra Kavuncu İstifa Etti
İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, Teşkilat Başkanlığı’ndan istifa etiğini duyurdu.

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Buğra Kavuncu, seçimden alınan yenilginin ardından sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu. Kavuncu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"31 Mart yerel seçim sonuçları, büyükşehirlerde genellikle iki parti arasında geçen bir yarışı işaret etti. Seçmenin tercihi genellikle istedikleri adaya oy vermekten çok, istemedikleri parti ya da adayın kazanmaması için karşılarındaki en güçlü adaya yönelmek oldu.

Bir diğer önemli husus ise daha önce ittifak yapılan İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana gibi büyükşehirlerin birçoğunda parti aidiyetinin neredeyse yok olmasıdır.

İttifak sistemi büyük partileri güçlendirirken oy oranı biraz daha az partileri erittiği gerçeği açıktır. Bu durum, katı bir ideolojik görüşe sahip olmayan, makul ve hayatın gerçekleriyle yüzleşerek politikalarını belirleyen ve merkeze konumlanan bir parti için yerel yönetimlerde iddialı olmanın önemini ortaya koyuyor.

Aksi halde başka bir partiye bağımlı hale gelme riski taşınmaktadır. Seçim sonuçları, bu gerçeği bir kez daha doğrulamıştır."

"Bu Sorumluluğu Seve Seve Üstlendim"

"Bilindiği gibi partimiz genel seçimlerin ardından 31 Mart yerel seçimlerine ittifaksız bir şekilde katılma kararı almış ve tüm ülkede aday belirleme süreci başlamıştır. Ancak, bu süreçte, İstanbul için adaylık talebinde bulunan isimlerin kamuoyuna yansıyanları dışında pek olmamıştır. Parti içerisinde de bu yönde bir gelişme olmamasıyla birlikte, görev benim üzerime düşmüştür. Ben de partim için bu sorumluluğu seve seve üstlenmiş bulunmaktayım.

Alınan kararın ardından çalışmalarıma hemen başladım ve daha iyi bir belediye başkanı olacağım iddiası ile projelerimi anlatım. Eleştirilerimi de açık bir şekilde sıraladım. Ancak, bazı eleştirileri beğenmeyen ve yetersiz bulanlar oldu. Hatta, kamuoyundan, dozajı fazla olduğu yönünde eleştiriler geldi. Kimileri, kendimi boşuna çok çalışarak hırpaladığımı düşündü, kimisi ise kasıtlı olarak çalışmadığımı ileri sürdü."

"Kabul Etmek Zorundayız"

"Bütün bunlara rağmen partimin adını en onurlu şekilde ayakta tutmaya ve mücadele etmeye çalıştım. Ancak, seçim sonuçlarına baktığımızda beklediğimizin çok altında bir olduğumuzu kabul etmek zorundayız.

Üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek amacıyla, yapılacak olan olağanüstü kongrenin daha sağlıklı ve demokratik bir ortamda gerçekleştirilmesi ile İstanbul'da alınan sonuçlar arasında doğrudan bir ilişki olduğunu belirterek, 8 aydır yürütmekte olduğum Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ediyorum. "

İstifa Kararını Daha Önce Almış

"Özellikle parti içinden bana yöneltilen bazı eleştirilere cevap vermek istiyorum. Seçim akşamı aldığım istifa kararı, Genel Başkanımızın pazartesi günü yapacağını duyurduğu açıklamanın ardından duyurulması gerektiği hususunda çalışma arkadaşlarımla ortak bir görüş birliği oluştu. Bu nedenle, istifa kararımı bugüne kadar beklettiğimi belirtmek istiyorum.

Başta İstanbul İl Başkanımız Yücel Coşkun olmak üzere, bu süreçte bana destek olan ve çalışmalarımda arkamda duran İstanbul il ve ilçe teşkilatımıza, tüm yol arkadaşlarıma ve özellikle İstanbul Gençlik Kolları Başkanımız Muhammet Akyüz liderliğindeki gençlik kollarına teşekkürlerimi sunuyorum."