CHP Adıyaman'da 20 Yıllık AK Parti İktidarına Son Verdi

CHP Adıyaman'da 20 Yıllık AK Parti İktidarına Son Verdi
Türkiye'nin kilitlendiği 31 Mart yerel seçimleri, CHP'nin Adıyaman'da AK Parti'yi geride bırakarak sürpriz bir zafer elde etmesiyle sonuçlandı.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde, CHP Adıyaman'da AK Parti'yi geride bırakarak büyük bir zafer elde etti. Kentin kaderini değiştiren seçimde, CHP adayı Abdurrahman Tutdere, rakibi Ziya Polat'ı yüksek bir farkla geride bırakarak kenti kırmızıya boyadı.

AK Parti'nin 2004'ten beri Adıyaman'da sürdürdüğü hakimiyet, bu seçimle sona erdi. CHP'nin yaklaşık %30'luk oy oranıyla elde ettiği zafer, kentteki siyasi dengeleri kökten değiştirdi.

Seçim sonuçlarında belirleyici bir rol oynayan unsurlardan biri de Yeniden Refah Partisi'nin aldığı %14'lük oy oranı oldu. Bu durum, CHP'nin başarısını daha da güçlendirdi.

CHP'nin Türkiye genelinde aldığı oy oranıyla 1989'dan beri ilk defa 1. sıraya yükselmesiyle birlikte, Adıyaman'daki zaferi de oldukça dikkat çekti.

2019 yerel seçimlerinde yalnızca %6 oy aldığı Adıyaman'da, CHP'nin bu seçimde gösterdiği performans Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasından sonra geldi.