CHP Lideri Özgür Özel: Erken Seçim Çağrısı Yapmak Seçmenle Akdi Bozmak Demektir

CHP Lideri Özgür Özel: Erken Seçim Çağrısı Yapmak Seçmenle Akdi Bozmak Demektir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin düzenlediği 'Yerel Yönetimler Çalıştayı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin düzenlediği 'Yerel Yönetimler Çalıştayı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından gündeme gelen erken seçim tartışmalarına net bir cevap veren Özel, "Oylarımızı kalıcılaştırmalıyız. Erken seçim çağrısı yapmak seçmenle akdi bozmak demektir" dedi.

Ayrıca konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamalarına da sert tepki gösteren Özel, "Seçmenin mesajını anlamadıkları ortada. Seçimleri biz kazandık diyecek kadar seçmene karşı küstahlaşmış ve kibrinden arınamamış bir noktadadır" şeklinde konuştu. Özel, Erdoğan ile yapacağı görüşmeye de değinerek "Kutuplaşmayı kırmak için adım atacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yerel yönetimlerin performansını değerlendireceklerini belirten Özel, "Belediyelerin 3'er, 6'şar aylık ve birer yıllık karnelerini ölçme-değerlendirme yöntemiyle çıkarıp, sizinle paylaşacağız. Doğru yapanı örnek göstereceğiz, yanlış yapanı doğruya sevk edeceğiz. İbre yukarı ise devam edeceğiz, aşağıdaysa mutlaka yanlıştan döneceğiz" şeklinde konuştu.