CHP'nin Kazandığı Ardahan'da İtirazlar Sonuç Verdi: Yeniden Seçim Yapılacak

CHP'nin Kazandığı Ardahan'da İtirazlar Sonuç Verdi: Yeniden Seçim Yapılacak
Ardahan'da 31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Faruk Demir'in 174 oy farkla kazandığı seçimlerin tekrarlanması kararı alındı.

Ardahan'da 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaşanan tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 174 oy farkla kazandığı Ardahan'da, seçimlerin yeniden yapılmasına ilişkin karar, siyasi atmosferi daha da gerdi. Ardahan İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği kararla birlikte, seçim sonuçlarına yönelik itirazlar artarak devam ediyor.

CHP'nin Ardahan adayı Faruk Demir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu karar kesinleşmiş değil. Yarın İl Seçim Kurulu'na itiraz edeceğiz. İtirazların somut hiçbir dayanağı yok. Bu durum, tıpkı Mart 2019'daki İstanbul seçimlerine yapılan itiraza benziyor. Olur da İl Seçim Kurulu da aynı yönde karar verirse bu kez Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuracağız" ifadelerini kullandı.

tekrar-sayilacak.jpg

AK Parti'nin Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar'ın, CHP'li Faruk Demir'in 174 oy farkla kazandığı seçim sonuçlarına yönelik itirazı, siyasi gündemin odağında yer alıyor. Baydar'ın, İlçe Seçim Kurulu'na seçimin yenilenmesi ya da sandıkların tekrar sayılması için yaptığı müracaat, seçim sürecindeki belirsizliği artırıyor.

BBP'nin Kazandığı Köprülü Beldesi'nde de İtirazlar Var

Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Köprülü Beldesi'nde Büyük Birlik Partisi (BBP) adayının sadece 21 oy farkla kazandığı seçimlere de itirazlar geldi. Hem AK Parti hem de CHP adayları, birtakım usulsüzlük iddialarıyla ilçe seçim kuruluna başvurdu. İlçe seçim kurulunun vereceği karar ise merakla bekleniyor.

BBP adayının oy oranının büyük çoğunluğunu aldığı bir okulda yaşlı ve okuma yazma bilmeyen seçmenlere yardımcı olunduğu ancak sandıktan hiç geçersiz oy çıkmadığı belirtildi. Ancak CHP ve AK Parti adaylarının yoğun oy aldığı sandıklarda bu duruma izin verilmediği ve 90'a yakın geçersiz oy sayıldığı kaydedildi.

Kararın ilerleyen süreçte İl Seçim Kurulu'ndan Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşınabileceği ifade edildi.