Cumhuriyet Tarihinin En Düşük Oy Alan Partisi Belli Oldu

Cumhuriyet Tarihinin En Düşük Oy Alan Partisi Belli Oldu
Yerel seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte oy sayma işlemleri sona erdi. CHP'nin büyük başarısıyla damgasını vurduğu seçimlerde dikkat çeken bir veri ortaya çıktı.

Ülke genelinde sandıkların hepsi sayılırken, en az oy alan parti de belli oldu. Mudurnu ilçesinde belediye başkan adayı çıkaran Güç Birliği Partisi, sadece 3 oy alarak tarihe geçti.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde sonuçlar netleşti. Sandıklara ana muhalefetin damga vurduğu seçimde CHP, Türkiye genelinde yüzde 37,76 oy çokluğu ile birinci parti oldu ve 35 ilin belediyesini kazandı.

Sadece 3 Oy Aldı

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yerel seçimlerde belediye başkan adayı gösteren Güç Birliği Partisi, seçimde en düşük oy alan parti olarak tarihe geçti.

Partinin belediye başkan adayı Mustafa Doğramacı, seçimlerde sadece 3 oy aldı. Açılan sandık sonucuyla parti, yerel seçimleri Türkiye genelinde 3 oyla tamamlamış oldu.

Araştırmacı Mert Uzunsoy oyları değerlendirirken Güç Birliği Partisi'nin aldığı oy Cumhuriyet tarihinde bir partinin aldığı en düşük oy olarak kayıtlara geçtiğini ifade etti.