DEM Partili Van Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Görevi AK Parti'ye Geçti

DEM Partili Van Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Görevi AK Parti'ye Geçti
Van'da 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alındı

Van'da, 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın görevi, Adalet Bakanlığı'nın itirazı sonucunda AK Parti'nin adayı Abdulahat Arvas'a geçti.

İl Seçim Kurulu, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine DEM Partili Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığına karar vererek, başkanlık koltuğunu AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a devretti.

DEM Partisi tarafından yapılan açıklamada, kararın hukuksuz olduğu ve halk iradesini tanımamak anlamına geldiği belirtildi. Parti yetkilileri, kararı iktidarın müdahalesi ve siyasi darbe sürecinin bir parçası olarak nitelendirirken, avukatlarının karara itiraz edeceğini ve Yüksek Seçim Kurulu'nu hukuksuzluğa son vermeye çağırdıklarını ifade etti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da konuyla ilgili olarak Van halkına siyasi bir pusu kurulduğunu savundu. Bakırhan, Adalet Bakanlığı'nın hukuksuz bir şekilde karar aldığını ve bunun demokratik hayatın ihlali olduğunu belirterek, Van halkının iradesinin korunması çağrısında bulundu.