DMM, Seçimlerle İlgili Sadece Resmi Kaynaklara İtibar Edilmesi Konusunda Uyardı

DMM, Seçimlerle İlgili Sadece Resmi Kaynaklara İtibar Edilmesi Konusunda Uyardı
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde manipülasyon girişimlerine karşı vatandaşları uyardı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yaşanan manipülasyon girişimlerine karşı vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, seçim sürecinde dikkat edilmesi gereken önemli hususlara vurgu yapıldı.

Merkez, son zamanlarda özellikle sosyal medya üzerinde dolaşan yanıltıcı paylaşımlara dikkat çekti. "Tercih ettiğiniz adaya oy attıktan sonra diğer partilerin üzerini çizin" şeklindeki mesajların, oyların geçersiz sayılması için düzenlenen manipülasyon çalışmaları olduğuna vurgu yapıldı. Bu tür eylemlerin, seçim sürecini olumsuz etkilemek ve sonuçları manipüle etmek amacı taşıdığı belirtildi.

Açıklamada; 'Tercih' veya 'Evet' mührü dışında herhangi bir özel işaret, isim, imza kaşesi, mühür veya parmak izi bulunan oy pusulalarının geçersiz sayılacağı hatırlatıldı. Aynı zamanda zarfların içerisine oy pusulası dışında herhangi bir nesne konulmasının da oyun geçersiz sayılmasına sebep olacağı belirtildi.

Son olarak vatandaşlardan seçim süreciyle ilgili bilgilere sadece resmi kaynaklardan ulaşmaları istendi. Manipülasyon kampanyalarına itibar edilmemesi ve sadece resmi açıklamalara güvenilmesi gerektiği vurgulandı.

iletisim-baskanligi.jpg