Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Sorusuna Cevap

Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Sorusuna Cevap
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, uluslararası basın mensuplarıyla buluştuğu bir etkinlikte gelecekteki cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili soruları cevapladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, uluslararası basın mensuplarıyla bir araya geldiği Artİstanbul Feshane etkinliğinde dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Çekyalı bir gazetecinin "Gelecek seçimde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusu üzerine İmamoğlu, "Allah bilir cevabını bile vermiyorum." şeklinde ilginç bir yanıt verdi. Salondaki gülme sesleri arasında duraklayan İmamoğlu, "Ben de cevap olarak sizin gibi gülsem yeterli mi?" diyerek espriyle karşılık verdi. Önceki seçimlerden sonra benzer bir soruya verdiği "Allah bilir" cevabını artık vermediğini belirten İmamoğlu, bu tür soruları yanıtlamama ilkesini benimsediğini ifade etti.

İmamoğlu açıklamasının devamında "İşimin fakındayım. Mesele tekil kişi değil. Meseleye bütünlükçü bakan güçlü kadronun içinde olmanın gururunu taşıyorum. Biz iyi uygulamalarla demokrat anlayışın, sosyal demokrat yapının Türkiye'nin genelinde de hâkim olacağı süreci hep birlikte hayal ediyoruz. Bu yolda hep birlikte yürüyoruz." ifadelerine yer verdi.