Hassa Belediye Başkanı Çolak, Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

Hassa Belediye Başkanı Çolak, Disiplin Kuruluna Sevk Edildi
Hassa Belediye Başkanı Selahattin Çolak, AK Parti İl Başkanlığı tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde elde ettiği zaferle Hassa Belediye Başkanı seçilen AK Parti'nin adayı Selahattin Çolak, seçimlerin ardından gerçekleştirdiği bir toplantıda kullandığı ifadeler sebebiyle tartışmaların odağında yer aldı. Çolak'ın, özellikle Samandağlılar hakkında sarf ettiği sözler, parti içinde rahatsızlık yarattı ve sonuç olarak AK Parti İl Başkanlığı tarafından disiplin sürecinin başlatılmasına karar verildi.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada partinin ve Hatay'ın hoşgörü ile kardeşlik değerlerinin korunması konusundaki kararlılığını vurguladı. Erdoğan, "Partimiz, her zaman olduğu gibi toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir siyaset anlayışına sahiptir. Seçim sürecinde ve sonrasında yapılan her türlü açıklama, bu çerçevede değerlendirilmeli ve partimizin dilinden taviz verilmemelidir. Hassa Belediye Başkanımız Selahattin Çolak'ın ifadeleri, bu ilkelere uygun düşmediği için disiplin süreci başlatılmıştır" dedi.

Videosu Gündem Oldu

Selahattin Çolak'ın "Samandağ, Arsuz, Defne blok olarak oraya geçti. Bizim içimizde de var Samandağlılar onlara da yazıklar olsun. Biz milliyetçi, muhafazakar insanlar olarak Samandağ'ın Alevi'si afedersin blok gidiyor neredeyse yüzde 100. Onlarla da yarın bir gün hesaplaşacağız" açıklamalarında bulunduğu video kısa sürede sosyal medyada gündem olmuştu.