İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den Kongre Kararı

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den Kongre Kararı
Toplamda 1 milyon 680 bin oy alarak yüzde 3,77'lik bir oy oranına ulaşan İYİ Parti Başkanı Meral Akşener Kongre kararı aldığını açıkladı.

İYİ Parti'nin lideri Meral Akşener, partisinin aldığı ağır seçim hezimeti sonrası önemli bir karar açıkladı. Akşener, parti içinde yapılacak olağanüstü seçimli kongrenin en kısa sürede toplanacağını duyurdu.

Milletin iradesiyle seçilen tüm büyükşehir belediye başkanlarına, il ilçe ve belde belediye başkanlarına ve muhtarlara tebriklerini ileten Akşener, seçim sürecinin demokrasi geleneği açısından önemine vurgu yaptı.

Meral Akşener, canlı yayında yaptığı açıklamalarda milletin sandığa gitmeme eğilimine dikkat çekti. Özellikle 2023'e kıyasla yaşanan sandığa katılım oranındaki düşüşün altını çizen Akşener, bu durumun ciddi bir muhasebesini yapacaklarını vurguladı. Kutuplaşma ve suni kavgalardan uzak, demokratik bir atmosferin önemine değinen Akşener, milletin gösterdiği bu olgunluğun takdire şayan olduğunu ifade etti.

Akşener, seçim sonuçlarına ilişkin devam eden itiraz süreçlerine de değindi. Bazı belediyelerde hala itirazların sürdüğünü belirten Akşener, bu konuda gerekli adımların atılacağını ve hukuki sürecin takipçisi olacaklarını dile getirdi. Ancak en dikkat çeken açıklaması ise parti içi süreçlere ilişkindi. Akşener, parti tüzüğü çerçevesinde en kısa sürede olağanüstü seçimli kongrenin toplanacağını duyurarak şöyle konuştu:

"Muhasebemizi ve özeleştirimizi yapacağız. Gereken adımları atacağız. Bu sebeple parti tüzüğünün bana verdiği yetki gereğince en kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız."