İYİ Parti'de İki Aday Başkanlık Yarışında

İYİ Parti'de İki Aday Başkanlık Yarışında
İYİ Parti, seçimlerde beklenen sonuçları alamamanın ardından 27 Nisan Cumartesi günü olağanüstü kurultaya gitme kararı aldı.

27 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek olan olağanüstü kurultay için İYİ Parti hazırlıklarını sürdürüyor. Seçimlerde beklenen sonuçları alamayan parti, yeni bir yöneliş için harekete geçti. Genel Başkan Meral Akşener'in adaylığı belirsizliğini korurken, başkanlık için iki isim şimdiden adaylıklarını açıkladı.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz, başkanlık için adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Kodaz, adaylık sürecini duyurduğu açıklamasında, partinin ve milletin beklentilerine cevap verecek bir yönetim için aday olduğunu vurguladı. Kodaz, "Millet ve taban yeniden güvenip oy verip partiyi büyür mü sanıyorsunuz?" sözleriyle mevcut yönetimi sorguladı.

iyi-parti1.jpg

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın da başkanlık için adaylığını açıklayan isimler arasında yer aldı. Akalın, partinin milletin partisi olduğunu vurgulayarak, Türk milliyetçiliğini yeniden iktidara taşıyacaklarını ifade etti. Yeni bir Türk Çağı'nı başlatma iddiasıyla yola çıktıklarını dile getiren Akalın, dava arkadaşlarını kurultay süreci ve genel başkanlık konusunda 8 Nisan'da yapacağı basın açıklamasına davet etti.

iyi-parti2.jpg