Meral Akşener'in İlk Rakibi Belli Oldu

Meral Akşener'in İlk Rakibi Belli Oldu
31 Mart yerel seçimlerinin ardından İYİ Parti içinde yaşanan hareketlilik devam ediyor. Yüzde 3.77 oy oranıyla 6. sırada yer alan parti, istifalar ve kongre hazırlıklarıyla gündemde.

İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde %3.77 oy oranıyla 6. sırada yer alarak ağır bir sonuçla karşılaşmıştı. Sonrasında yaşanan istifalar ve olağanüstü kurultay girişimi parti içinde hareketliliğe neden oluyor.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in olağanüstü kurultay çağrısı yapmasının ardından istifalar artarak devam ediyor. Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu ile Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak dün istifa etti.

İlk Rakip Günay Kodaz Oldu

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Günay Kodaz, olağanüstü kurultayda aday olacağını duyurarak partideki hareketliliği daha da artırdı.

Kodaz, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada "İYİ Parti Genel Başkanlığına aday olduğumu kamuoyu ile saygıyla paylaşırım." ifadelerini kullandı.

ilk-rakibi-belli-oldu.jpg

Kodaz, istifa eden Kavuncu ve Akburak için "İsabetli kararlar" yorumunda bulunurken, "Şimdi o Genel Merkezde istifa etmesi ya da ettirilmesi gereken bir kişi daha var! Kim sizce?" şeklinde bir soru da yöneltti.

Kongre kararı alan İYİ Parti'deki kulislere göre parti lideri Meral Akşener'in görevde kalmakta ısrar edeceği "Akşener koltuğu bırakmayacak" yorumları ile gündemde.

Partinin seçim sonuçlarından Akşener, Burak Akburak ve Kürşad Zorlu'nun sorumlu tutulduğu belirtiliyor.