Özgür Özel Cumhurbaşkanlığı İçin Düşündüğü İsimleri Açıkladı

Özgür Özel Cumhurbaşkanlığı İçin Düşündüğü İsimleri Açıkladı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı geleceğin cumhurbaşkanı adayları olarak değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 2028 seçimlerine ilişkin ve partinin yürüteceği politikalara dair açıklamalarda bulundu.

Özel, Sabah yazarı Yavuz Donat'a yaptığı açıklamada, 2028'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İmamoğlu ve Yavaş'tan birini aday gösterme niyetinde olduklarını belirtti. "Takımda şu anda iki forvet var. Biri Mansur Yavaş, diğeri Ekrem İmamoğlu" diyen Özel, günü geldiğinde birinin cumhurbaşkanı adayı olacağını ifade etti.

Kendisini teknik direktör olarak nitelendiren Özel, adaylık düşünmediğini belirtti. "Maçın son dakikasında penaltı kazanıldığında, teknik direktör 'Bırakın ben atacağım' demez. En formda oyuncusuna attırır" diyen Özel, belediye başkanlarının kendi aralarında başarılı işler yapacaklarına inandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanından Randevu Talep Edecek

Özel, yeni dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu isteyeceklerini ve eskisi gibi 'ben senin yanına gelmem' siyasetinden uzak duracaklarını belirtti. "Bayram günü Sayın Cumhurbaşkanı'nı arayacağım. Bayramını tebrik edeceğim ve sonrasında kendilerine bazı konuları ileteceğim. Ancak nezaketten ve makamlara saygıdan taviz vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.