Özgür Özel'den Erken Seçim Açıklaması

Özgür Özel'den Erken Seçim Açıklaması
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından gelen erken seçim spekülasyonlarına açıklık getirdi.

Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen yerel seçimler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) için büyük bir başarıyla sonuçlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre parti belediye başkanlıkları yarışında elde ettiği 17 milyon oy yani %37,68'lik bir sonuç elde etti.

Bu seçimlerde CHP; büyükşehirlerden 14, il belediyelerinden 21, ilçe belediyelerinden 337, ve belde belediyelerinden 48 olmak üzere toplam 420 belediye başkanlığını kazandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Açıklamalar

31 Mart seçimlerinin ardından erken seçim söylentileri gündeme gelirken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu konuda net konuştu.

Sözcü gazetesine verdiği demeçte Özel, erken seçimin gündemde olmadığını ve bu kararın halka bırakılması gerektiğini vurguladı. Özel, "Erdoğan'ın 'Dört yıl seçim yok' demesi, bir güvensizlik ifadesi. Ancak biz buradan bir fırsatçılık yapmayacağız. Seçime her an hazırız, fakat çağrımız halka" dedi.

Özel, oy veren AK Parti ve MHP'li emeklilere verdiği sözleri hatırlatarak, yerel seçimlerin ardından hükümetin değişmesi gerektiğini iddia etmenin yanlış olacağını belirtti.

"Bize güvenip oy veren herkese karşı dürüst olmalıyız. Bu, sadece yerel yönetimlerle ilgili bir seçimdi" diye konuştu.

Özel, CHP'nin tek başına aldığı yüzde 38'lik oy oranının, altı partinin bir araya gelmesiyle elde edilen bir başarı olduğunu ve kibirle değil, mütevazı bir yaklaşımla değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

CHP lideri, önümüzdeki günlerde emekliler, atanmayan öğretmenler, emekli astsubaylar, staj mağdurları, çiftçiler ve öğrencilerle ilgili mitingler yapacaklarını duyurdu. Özel, "Kimlik siyaseti, gerilim siyaseti kaybetti. Biz, sahadan çekilmeyeceğiz ve vatandaşın gerçek sorunlarıyla mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.